zorgpleinnoord

Frijlande heeft een samenwerkingsverband met ZorgpleinNoord, het grootste werkgeversverband in zorg en welzijn in Noord-Nederland met meer dan 250 aangesloten organisaties, samen goed voor ongeveer 55.000 fte.

De aangesloten leden van ZorgpleinNoord krijgen 10% korting op volgende opleidingen van Frijlande: post-hbo privacy management, Basismodule privacy management en de Permanente Educatie (PE) Modules. Frijlande biedt ook opleidingen en informatiebijeenkomsten aan bij ZorgpleinNoord in Haren.

Training Privacy & medisch beroepsgeheim

Iedere zorgverlener heeft te maken met het recht op privacy van de cliënten. Enerzijds vanwege de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), anderzijds vanwege het medisch beroepsgeheim geregeld in diverse wetten.

Welke persoonsgegevens mag je verwerken, aan wie mag je wanneer persoonsgegevens verstrekken en hoe zorg je er voor dat dit alles conform de daarvoor geldende regels verloopt? Gedurende de trainingsdag krijg je antwoord op deze vragen vanuit de AVG gecombineerd met specifieke wetten en worden verschillende werkvormen ingezet. Naast kennisoverdracht is er gelegenheid tot het gezamenlijk analyseren van de kritische processen met behulp van de Basis Privacy PRI.

De training is geschikt voor zorgverleners en andere belangstellenden en wordt verzorgd door mr. Regina Valk (Toba). Regina heeft jarenlange ervaring in de gezondheidszorg als jurist, beleidsadviseur en Functionaris Gegevensbescherming (FG).