Permanente Educatie (PE): De sleutel tot mensenkennis

Triogram: een vervolg op het Structogram

 

Zelfkennis

Tijdens de training 'de sleutel tot zelfkennis', heeft u met behulp van het Structogram - een  instrument waarmee u een individuele bio-structuur analyse maakte - een ‘foto’ van uw persoonlijkheid gekregen.

 

Het Structogram geeft u handvatten om uw eigen persoonlijkheid te leren begrijpen en inzicht te krijgen in uw succes- en faalfactoren. Met de bio-structuur analyse, die zich baseert op inzichten uit hersenonderzoek (neurofysiologie), antropologisch onderzoek en systeem wetenschappelijk onderzoek, brengt u uw genetische persoonlijkheid in kaart op basis van:

  • De relatie tot anderen
  • De oriëntering in de tijd
  • De manieren van denken en handelen 

Hoewel de bio-structuur analyse u zeker helpt om ook anderen beter te begrijpen, waardoor u in uw handelen in relatie tot hen effectiever kunt worden, is het niet mogelijk om met alleen deze analysemethode een gedifferentieerd beeld van de bio-structuur van anderen te realiseren.
Daarvoor moeten extra stappen worden gezet en wel de stappen van ‘zelfkennis naar mensenkennis’ met behulp van het Triogram.

 

De sleutel tot mensenkennis

Met uw basiskennis van het Structogram kunt u een eerste inschatting maken van de bio-structuur van anderen. Echter, om écht de stap naar ‘mensenkennis’ te kunnen zetten, is een andere techniek nodig, namelijk die van het Triogram.   

 

Het Triogram is een techniek waarmee u de bio-structuur van anderen kunt leren analyseren. Het herkennen van zowel de meest dominante, als de zwakste persoonlijkheidskenmerken van de ander leiden tot een eerste stap in de richting van mensenkennis over de ander. Deze eerste waarnemingen moeten verder worden verscherpt en gesystematiseerd. Dat gebeurt met behulp van gesprekken, waarin de ander u informatie geeft over de wijze waarop hij reageert, acteert en argumenteert. Tot slot geven de door de ander getoonde gevoelens, die zichtbaar worden in lichaamstaal, verdere aanwijzingen voor diens persoonlijkheid.

 

Trainingsprogramma

Tijdens de training ‘de sleutel tot mensenkennis’ leert u om de eerste indruk, die u zich van de ander heeft gevormd, te verscherpen en te systematiseren. De basis hiervoor zijn de meest zichtbare of  dominante component van iemands persoonlijkheid, en de minst zichtbare of de zwakste component van iemands persoonlijkheid.

 

We leiden u als het ware van uw eerste indruk, via het gesprek en de gevoelens van de ander, naar een zo compleet mogelijk niveau van mensenkennis over de ander.

 

Tijdens de  training  ‘de sleutel tot mensenkennis’ wordt met behulp van het Triogram gewerkt aan:

  

1.       Het herkennen van  uw vooroordelen

2.       Het werken met het Triogram

3.       Het herkennen van bio-structuren van anderen

4.       Het Triogram in relatie tot mensenkennis in relaties

5.       Triogram in relatie tot het optimaliseren van teams

 


Download
Brochure Frijlande - PE module 2 - de sl
Adobe Acrobat document 140.2 KB

 

  

Tijdens de training reiken we u niet alleen kennis aan, maar vooral ook opdrachten en oefeningen. Er is ruimte voor dialoog en voor het inbrengen van eigen casuïstiek. U zult tijdens de training het geleerde direct toepassen, u zult ervaren hoe mensenkennis over de ander u effectiever maakt in zowel uw persoonlijke als professionele leven, en zowel in relatie tot individuen als groepen/teams.  Er wordt tijdens de training gewerkt met groepsopdrachten en individuele opdrachten, opdrachten met filmfragmenten en casuïstiek. 

 

Instapvoorwaarden

Deelname aan de training ‘de sleutel tot mensenkennis’  is alleen mogelijk als u de training ‘de sleutel tot zelfkennis’ heeft gevolgd.

 

Trainers

Ans Assies (MOC) en mr. Heleen van Balen zijn beide geautoriseerd door het Instituut voor Toegepaste Gedragsanalyse (ITGA) en hebben een licentie om deze training te mogen geven.

 

Datum en duur

Vrijdag 30 november 2018 van 9.30 tot 16.30 uur

 

Locatie

Frijlande - instituut voor privacy management

Laan Corpus den Hoorn 300

9728 JT Groningen

  

Kosten

€ 395 euro exclusief omzetbelasting.

Dit is inclusief het boek “Sleutel tot mensenkennis” (Rolf W. Schirm), Hand-out met PowerPoint-presentatie,  koffie, thee en lunch.

 

Certificaat

Na afloop een (digitaal) certificaat van deelname. 

 

Meer informatie

Stuur een mail naar secretariaat@frijlande.nl, bel 05 98 62 65 00 of vul onderstaand bericht in. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Download
Inschrijfformulier PE - de sleutel tot mensenkennis
Inschrijfformulier PE Module - de sleute
Microsoft Word document 371.4 KB