Nieuwe wetgeving, nieuwe banen

Omdat sinds 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht is, zijn er medewerkers nodig die dit in organisaties en bedrijven moeten gaan uitvoeren.

Alle overheidsinstanties, in het onderwijs, in de zorg en bedrijven/organisaties die met persoonsgegevens werken, moeten aan de AVG wetgeving voldoen onder andere door een Functionaris Gegevensbescherming (FG) / Data Protection Officer (DPO) in dienst te hebben of in te huren. Tegelijkertijd wordt van bedrijven en organisaties geëist dat ze hun organisatieprocessen op de nieuwe eisen met betrekking tot gegevensbescherming en privacy management moeten (her)inrichten.

   

Voor de functie van FG is een HBO werk- en denkniveau vereist, naast competenties zoals analytisch vermogen, organisatiesensitiviteit, communiceren, resultaatgerichtheid en risicobeheersing. 

 

Registeropleiding Post HBO privacy management

De door het CPION geaccrediteerde registeropleiding Post HBO privacy management van Frijlande leidt op tot Functionaris Gegevensbescherming (FG)/Data Protection Officer (DPO)/privacy manager.

Het unieke van de opleiding van Frijlande is, dat privacy management, project- en verandermanagement worden samengebracht.

 

Omdat de deelnemer naast de opleiding via een werkervaringsplaats/stage in het werkveld aan de slag gaat, is de opleiding een uitgelezen kans voor boventallige medewerkers.

 

Aan het eind van de opleiding moet een afstudeerpaper worden geschreven over de opdracht die in de praktijk is uitgevoerd. 

De Post HBO opleiding duurt 4 à 5 maanden, er is 1 lesdag per week in Groningen, totaal zijn er 13 lesdagen + 1 examendag. 

 

Na afloop van dit traject kan de privacy manager/FG:

  • In dienst treden van een organisatie
  • Als ZZP-er aan de slag (parttime FG voor aantal organisaties)
  • Toetreden tot een flexpool
  • Via een detacheringsbureau aan het werk

De volgende Post HBO opleiding start op 12 september 2019.

 

Alumni

Frijlande organiseert activiteiten voor alumni, zowel met de groep waarmee de opleiding is gevolgd, als met andere opleidingsgroepen.

Tijdens de intervisie bijeenkomsten worden praktijkvraagstukken besproken en blijven de deelnemers dus van elkaar leren.

 

Klik op de volgende links voor uitgebreide informatie: 

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst

Frijlande verzorgt regelmatig informatiebijeenkomsten, waar de opleiding wordt toegelicht en de kansen op de arbeidsmarkt worden besproken.

Op de hoogte gehouden worden van de volgende informatiebijeenkomst? Stuur een mail naar secretariaat@frijlande.nl

 


  

Automatisch op de hoogte gehouden worden over nieuws over Frijlande, de opleidingen of informatiebijeenkomsten?

Volg Frijlande op LinkedIn, Facebook en Twitter of meld je aan voor de Frijlande nieuwsbrief: