Carrière mogelijkheden als privacy manager

Op woensdag 22 mei 2019 van 16.00 tot 18.00 uur organiseert Frijlande, instituut voor privacy management, een informatiebijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in een carrière als privacy manager. De bijeenkomst vindt plaats op de locatie van Frijlande in Groningen.

 

Nieuwe wetgeving, nieuwe banen

Omdat sinds 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht is, zijn er veel medewerkers nodig die dit in organisaties en bedrijven moeten gaan uitvoeren.

Alle overheidsinstanties, in het onderwijs, in de zorg en bedrijven die met persoonsgegevens werken, moeten aan de wetgeving voldoen o.a. door een Functionaris Gegevensbescherming (FG) in dienst te hebben of in te huren.

 

Voor de functie van FG is een HBO werk- en denkniveau vereist, naast competenties zoals analytisch vermogen, organisatiesensitiviteit, communiceren, resultaatgerichtheid en risicobeheersing. 

 

Registeropleiding Post HBO privacy management

De geaccrediteerde registeropleiding Post HBO privacy management van Frijlande leidt op tot Functionaris Gegevensbescherming (FG)/Data Protection Officer (DPO)/privacy manager.

Het unieke van de opleiding van Frijlande is, dat privacy management, project- en verandermanagement worden samengebracht.

Het boek “Privacy wijzer” van auteur Jan de Wit, mede-eigenaar en docent van Frijlande, wordt als basis voor de opleiding gebruikt.

 

Omdat de deelnemer naast de opleiding via een werkervaringsplaats/stage in het werkveld aan de slag gaat, is de opleiding een uitgelezen kans voor boventallige medewerkers. Aan het eind van de opleiding moet een afstudeerpaper worden geschreven over de opdracht die in de praktijk is uitgevoerd. 

De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk examen en een mondeling assessment. Als alle drie onderdelen (paper, examen en assessment) succesvol zijn afgerond, ontvangt de deelnemer een diploma van het CPION (onderdeel van Lloyd's register), wordt hij/zij opgenomen in het CPION diplomaregister en, indien gewenst, wordt zijn/haar naam ook in het register op de website van Frijlande geplaatst.

 

De Post HBO opleiding duurt 4 á 5 maanden, er is 1 lesdag per week in Groningen, totaal zijn er 13 lesdagen + 1 examendag. Naast de lessen moet een praktijkopdracht worden uitgevoerd en een afstudeerpaper worden geschreven.

 

Na afloop van dit traject kan de privacy manager/FG:

  • In dienst treden van een organisatie
  • Als ZZP-er aan de slag (parttime FG voor aantal organisaties)
  • Toetreden tot een flexpool
  • Via een detacheringsbureau aan het werk

De volgende Post HBO opleiding start op 12 september 2019.

 

Alumni

Frijlande organiseert activiteiten voor alumni, zowel met de groep waarmee de opleiding is gevolgd, als met andere opleidingsgroepen.

Tijdens de intervisie bijeenkomsten worden praktijkvraagstukken besproken en blijven de deelnemers dus van elkaar leren.

Voor de alumni high tea nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari 2019 bijvoorbeeld, zijn gastsprekers uitgenodigd om te vertellen over "privacy  & auditing" en daarna was er tijd om te netwerken. 

 

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst

Op de informatiebijeenkomst wordt de opleiding toegelicht en worden de kansen op de arbeidsmarkt besproken.

Aanmelding uiterlijk 14 mei door onderstaand "Bericht" in te vullen of een mail te sturen naar secretariaat@frijlande.nl 

Download
Frijlande informatie bijeenkomst opleidingen
22 mei 2019 - informatie bijeenkomst Fri
Adobe Acrobat document 700.3 KB
Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

  


  

Automatisch op de hoogte gehouden worden over nieuws over Frijlande, de opleidingen of informatiebijeenkomsten?

Volg Frijlande op LinkedIn, Facebook en Twitter of meld je aan voor de Frijlande nieuwsbrief: