Het implementeren van de AVG privacy wet- en regelgeving in een organisatie is niet eenvoudig.

Alle privacy en security opleidingen van Frijlande zijn ontwikkeld op basis van de praktijk. Het unieke in de opleidingen van Frijlande is dat privacy en security management worden gecombineerd met projectmanagement en verandermanagement. Alle docenten zijn in de praktijk werkzaam.

In de post-hbo opleidingen van Frijlande wordt geleerd om de verplichtingen die voortkomen uit de wet op een resultaatgerichte, projectmatige manier in te voeren. Er wordt ook inzicht verkregen in werk- en beïnvloedingsstijlen, kennis die nodig is om medewerkers en management privacy bewust te maken en te laten werken.

Aan de post-hbo opleidingen is het predicaat ‘registeropleiding’ toegekend door de Stichting Post-hbo (SPHBO)/CPION (Lloyd’s register). Dit betekent dat deelnemers die de opleiding succesvol afronden een officieel erkend post-hbo diploma ontvangen.

Omdat de eigen praktijksituatie centraal staat, is bij afronding van een post-hbo opleiding voor de organisatie meteen een project op het gebied van privacy of security uitgevoerd. De opleidingen zijn zo ontwikkeld dat die zijn toe te passen in alle soorten organisaties.

Naast het schrijven van een afstudeerpaper over een opdracht die in de praktijk wordt uitgevoerd, wordt ook een schriftelijk examen gemaakt en volgt er een mondeling assessment.

De opleidingen zijn zo ontwikkeld dat die zijn toe te passen in alle soorten organisaties en branches: in het bedrijfsleven, in de zorg, bij de overheid etc.

Omscholing

Er is een grote behoefte aan professionals die ervoor zorgen dat de privacy en informatiebeveiligingsaspecten binnen de organisatie goed geborgd worden en structureel onderhouden. De post-hbo opleidingen zijn ook zeer geschikt als omscholingstraject, omdat tijdens de opleiding een praktijkopdracht moet worden uitgevoerd via een werkervaringsplaats/stage.

2-daagse basiscursus

Twijfel of een post-hbo opleiding bij je past? Volg dan eerst een 2-daagse basiscursus. Als je je na afronding inschrijft voor een post-hbo opleiding, dan geeft Frijlande € 500 korting op de post-hbo opleiding.

Meer informatie

U kunt ook een informatiebijeenkomst bezoeken of een gesprek met een van docenten of alumni aanvragen. secretariaat@frijlande.nl of 05 98 62 65 00

De registeropleiding post-hbo Certified Chief Information Security Officer is geaccrediteerd door het CPION en leidt op tot Information Security Management Professional (ISMP). De opleiding is ook zeer geschikt als omscholingstraject.

Twijfel of deze post-hbo opleiding bij je past? Volg dan eerst de 2-daagse Introductie Security Management. Als je je daarna inschrijft voor de post-hbo opleiding ISMP, dan geeft Frijlande € 500 korting op de post-hbo opleiding.

De registeropleiding post-hbo Privacy Management is geaccrediteerd door het CPION en leidt op tot Privacy Manager. Na succesvolle afronding mag de titel Certified Privacy Manager (CPM) gevoerd worden.

De opleiding is ook zeer geschikt als omscholingstraject. Twijfel of een post-hbo opleiding bij je past? Volg dan eerst de 2-daagse Basismodule Privacy Management. Als je je daarna inschrijft voor de post-hbo opleiding Privacy Management of Data Protection Officer, dan krijg je € 500 korting op de post-hbo opleiding.

De opleiding post-hbo Data Protection Officer is bedoeld voor formele toezichthouders zoals Functionarissen voor Gegevensbescherming (Data Protection Officer), interne compliance toezichthouders, informatiebeveiligingsfunctionarissen, maar ook voor controllers, auditors en accountants.

De opleiding is geaccrediteerd door het CPION. Dit betekent dat er na succesvolle afronding een officieel erkend post-hbo diploma wordt verstrekt en dat de titel Certified Data Protection Officer (CDPO) mag worden gevoerd.

Twijfel of een post-hbo opleiding bij je past? Volg dan eerst de 2-daagse Basismodule Privacy Management. Als je je na de Basismodule inschrijft voor de post-hbo opleiding Data Protection Officer of post-hbo Privacy Management geeft Frijlande € 500 korting op de post-hbo opleiding.

De opleiding is ook zeer geschikt als omscholingstraject omdat tijdens de opleiding een praktijkopdracht moet worden uitgevoerd via een stage/werkervaringsplek.

Als je al in het bezit bent van het Frijlande diploma post-hbo Privacy Management (PM), dan kun je de post-hbo opleiding Data Protection Officer (DPO) als 6-daagse kopstudie volgen voor het professionaliseren als toezichthouder (FG/DPO).

Op grond van het post-hbo diploma PM mag je de titel Certified Privacy Manager (CPM) voeren, na afronding van de kopstudie DPO mag je daar Certified Data Protection Officer (CDPO) aan toe voegen.

Kansrijke beroepen

Om organisaties te dwingen persoonsgegevens goed te beveiligen is in 2018 de Europese privacy wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden.

Elke organisatie moet voldoen aan de AVG en ‘Specialist op het gebied van privacy’ en ‘security specialist’ staan dan ook op de UWV kansrijke beroepenlijst.

De post-hbo opleidingen van Frijlande zijn zeer geschikt als omscholingstraject, omdat tijdens de opleiding een praktijkopdracht moet worden uitgevoerd via een werkervaringsplaats/stage. Omdat de eigen praktijksituatie centraal staat, is bij afronding van de opleiding voor de organisatie meteen een project op het gebied van privacy of informatiebeveiliging uitgevoerd.

Van deelnemers aan de opleiding wordt verwacht dat ze zelf op zoek gaan naar een geschikte praktijkopdracht, bij voorkeur in een branche, bij een organisatie waar de deelnemer in de toekomst graag zou willen werken. Maar mocht dat niet lukken, dan kan Frijlande helpen bij het vinden van een geschikte stageplek. Onze ervaring is dat veel organisaties graag willen meewerken als de organisatie weet dat er na afloop van de stage ook daadwerkelijk een privacy praktijkopdracht is afgerond.

Frijlande heeft een groot netwerk en krijgt regelmatig de vraag of we geschikte kandidaten kennen voor privacy of security vacatures, aangezien er een tekort is aan goed geschoolde mensen.


Lees meer: omscholing

Naast de 15-daagse post-hbo registeropleiding Certified Chief Information Security Officer (CCISO) biedt Frijlande een praktijkgerichte training in één dag aan: Introductie informatiebeveiliging

Bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de basis van informatiebeveiliging, cybersecurity en security management en voor degene die opgeleid wil worden tot (C)ISO, maar nog twijfelt over deelname aan de post-hbo registeropleiding CCISO van Frijlande.

In de tweedaagse training Basis module privacy management wordt uitleg gegeven over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en over de basis van privacy management, waar iedereen mee te maken heeft.

Als je twijfelt of de opleiding post-hbo Privacy Management of post-hbo Data Protection Officer bij je past, kan ook eerst de Basismodule worden gevolgd. Als je je daarna inschrijft voor een post-hbo opleiding, dan geeft Frijlande € 500 korting op de post-hbo opleiding.

Lesdata

Basismodule privacy management

4 september @ 09:30 - 11 september @ 16:30

Introductie informatiebeveiliging

26 september @ 09:30 - 16:30

STARTGARANTIE: Post-hbo privacy management

3 oktober 2024 @ 09:30 - 30 januari 2025 @ 16:30

STARTGARANTIE: Post-hbo Data Protection Officer (19 dagen)

3 oktober 2024 @ 09:30 - 27 maart 2025 @ 16:30

Post-hbo Certified (Chief) Information Security Management (C²ISO)

3 oktober 2024 @ 09:30 - 30 januari 2025 @ 16:30

Introductie informatiebeveiliging

18 november @ 09:30 - 16:30

Kopstudie post-hbo Data Protection Officer (6 dagen)

13 februari 2025 @ 09:30 - 3 april 2025 @ 16:30

Enkele van onze opdrachtgevers voor opleidingen en trainingen

Meer weten?

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen hebben, een opleidingsadvies of een vrijblijvende offerte willen? Neem dan nu contact op, we helpen u graag verder.

Liever op maat of in-company?

Frijlande kan veel van haar opleidingen en trainingen ook op maat en/of in-company verzorgen. Er worden dan praktijksituaties uit uw eigen organisatie gebruikt of er worden specifieke thema's en modules in vaardigheden en technieken toegevoegd. Bijvoorbeeld awareness programma's voor de gehele organisatie. We maken graag een offerte.