Verandermanagement vaardigheid:

Triogram, het vervolg op de Structogram training

 

Zelfkennis

Tijdens de training 'de sleutel tot zelfkennis', heb je met behulp van het Structogram - een  instrument waarmee je een individuele bio-structuur analyse maakte - een ‘foto’ van jouw eigen persoonlijkheid gekregen.

 

Het Structogram geeft handvatten om de eigen persoonlijkheid te leren begrijpen en inzicht te krijgen in eigen succes- en faalfactoren.

 

Met de bio-structuur analyse, die zich baseert op inzichten uit hersenonderzoek (neurofysiologie), antropologisch onderzoek en systeem wetenschappelijk onderzoek, breng je jouw genetische persoonlijkheid in kaart op basis van:

  • De relatie tot anderen
  • De oriëntering in de tijd
  • De manieren van denken en handelen 

Hoewel de bio-structuur analyse zeker helpt om ook anderen beter te begrijpen, waardoor je in jouw handelen in relatie tot hen effectiever kunt worden, is het niet mogelijk om met alleen deze analysemethode een gedifferentieerd beeld van de bio-structuur van anderen te realiseren.
Daarvoor moeten extra stappen worden gezet en wel de stappen van ‘zelfkennis naar mensenkennis’ met behulp van het Triogram.

 

Draagvlak creëren en invloed ontwikkelen

Met jouw basiskennis van het Structogram kun je een eerste inschatting maken van de bio-structuur van anderen. Echter, om écht de stap naar ‘mensenkennis’ te kunnen zetten, is een andere techniek nodig, namelijk die van het Triogram.   

 

Het Triogram is een techniek waarmee je de bio-structuur van anderen kunt leren analyseren. Het herkennen van zowel de meest dominante, als de zwakste persoonlijkheidskenmerken van de ander leiden tot een eerste stap in de richting van mensenkennis over de ander. Deze eerste waarnemingen moeten verder worden verscherpt en gesystematiseerd. Dat gebeurt met behulp van gesprekken, waarin de ander u informatie geeft over de wijze waarop hij reageert, acteert en argumenteert. Tot slot geven de door de ander getoonde gevoelens, die zichtbaar worden in lichaamstaal, verdere aanwijzingen voor diens persoonlijkheid.

 

Trainingsprogramma

Tijdens de training ‘de sleutel tot mensenkennis’ leer je om de eerste indruk, die jij je van de ander hebt gevormd, te verscherpen en te systematiseren. De basis hiervoor zijn de meest zichtbare of meest dominante component van iemands persoonlijkheid, en de minst zichtbare of de zwakste component van iemands persoonlijkheid.

 

We leiden je als het ware van jouw eerste indruk, via het gesprek en de gevoelens van de ander, naar een zo compleet mogelijk niveau van mensenkennis over de ander.

 

Tijdens de  training  ‘de sleutel tot mensenkennis’ wordt met behulp van het Triogram gewerkt aan:

  

1.       Het herkennen van  uw vooroordelen

2.       Het werken met het Triogram

3.       Het herkennen van bio-structuren van anderen

4.       Het Triogram in relatie tot mensenkennis in relaties

5.       Triogram in relatie tot het optimaliseren van teams 

 

Tijdens de training reiken we u niet alleen kennis aan, maar vooral ook opdrachten en oefeningen. Er is ruimte voor dialoog en voor het inbrengen van eigen casuïstiek. U zult tijdens de training het geleerde direct toepassen, u zult ervaren hoe mensenkennis over de ander u effectiever maakt in zowel uw persoonlijke als professionele leven, en zowel in relatie tot individuen als groepen/teams.  Er wordt tijdens de training gewerkt met groepsopdrachten en individuele opdrachten, opdrachten met filmfragmenten en casuïstiek. 

 

Instapvoorwaarden

Deelname aan deze verandermanagement module is uitsluitend mogelijk als je de Structogram training ‘de sleutel tot zelfkennis’ heeft gevolgd, bijvoorbeeld tijdens de registeropleiding Post HBO privacy management van Frijlande.

  

Datum en duur:  datum wordt binnenkort gepland, duurt 1 dagdeel

 

Docenten:           Ans Assies (MOC) en mr. Heleen van Balen, beiden zijn door het Instituut voor Toegepaste Gedragsanalyse (ITGA)                                                     geautoriseerd  en hebben een licentie om deze training te mogen geven

 

Locatie:               Frijlande, Laan Corpus den Hoorn 300, 9728 JT Groningen

 

Prijs:                    € 395,00 exclusief BTW, inclusief het boek "Sleutel tot mensenkennis" (Rolf W. Schirm),

                             hand-out van PowerPoint-presentatie, koffie/thee en lunch

  

Certificaat:          (digitaal) certificaat van deelname    

 


Download
PE module 3 - van Zelfkennis naar Mensenkennis
Brochure Frijlande - PE module 3 - van z
Adobe Acrobat document 145.5 KB
Download
Inschrijfformulier PE verandermanagement vaardigheid - vervolg op Structogram training
Het ingevulde inschrijfformulier terugsturen naar de Backoffice van Frijlande.
Bij voorkeur de gescande versie naar secretariaat@frijlande.nl, maar per post kan ook, dan graag naar het postadres:
Borgerspark 63, 9642 LL Veendam.
Inschrijfformulier PE Module 3 - van Zel
Microsoft Word document 371.7 KB

Meer informatie

Stuur een mail naar secretariaat@frijlande.nl, bel 05 98 62 65 00 of vul onderstaand bericht in.  

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.