Nieuwe wetgeving, nieuwe banen

Omdat sinds 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht is, zijn er medewerkers nodig die dit in organisaties en bedrijven moeten gaan uitvoeren.

Alle overheidsinstanties, in het onderwijs, in de zorg en bedrijven/organisaties die met persoonsgegevens werken, moeten aan de AVG wetgeving voldoen onder andere door een Functionaris Gegevensbescherming (FG) / Data Protection Officer (DPO) in dienst te hebben of in te huren. Tegelijkertijd wordt van bedrijven en organisaties geëist dat ze hun organisatieprocessen op de nieuwe eisen met betrekking tot gegevensbescherming en privacy management moeten (her)inrichten.

Voor de functie van FG is een HBO werk- en denkniveau vereist, naast competenties zoals analytisch vermogen, organisatiesensitiviteit, communiceren, resultaatgerichtheid en risicobeheersing.

Registeropleiding Post HBO privacy management
De door het CPION geaccrediteerde registeropleiding Post HBO privacy management van Frijlande leidt op tot Functionaris Gegevensbescherming (FG)/Data Protection Officer (DPO)/privacy manager.

Het unieke van de opleiding van Frijlande is, dat privacy management, project- en verandermanagement worden samengebracht.

Omdat de deelnemer naast de opleiding via een werkervaringsplaats/stage in het werkveld aan de slag gaat, is de opleiding een uitgelezen kans voor boventallige medewerkers.

Aan het eind van de opleiding moet een afstudeerpaper worden geschreven over de opdracht die in de praktijk is uitgevoerd.

De Post HBO opleiding duurt 4 à 5 maanden, er is 1 lesdag per week in Groningen, totaal zijn er 13 lesdagen + 1 examendag.

Na afloop van dit traject kan de privacy manager/FG:

  • In dienst treden van een organisatie;
  • Als ZZP-er aan de slag (parttime FG voor aantal organisaties);
  • Toetreden tot een flexpool;
  • Via een detacheringsbureau aan het werk.

Alumni

Frijlande organiseert activiteiten voor alumni, zowel met de groep waarmee de opleiding is gevolgd, als met andere opleidingsgroepen.

Tijdens de intervisie bijeenkomsten worden praktijkvraagstukken besproken en blijven de deelnemers dus van elkaar leren.

Ik wil mij inschrijven

 

De eerstvolgende geplande Post HBO privacy management

Post HBO privacy management

23 januari 2020 @ 09:30 - 28 mei 2020 @ 16:30

Post HBO privacy management

10 september 2020 @ 09:30 - 7 januari 2021 @ 16:30

post hbo privacy management
Brochure
Informeer mij
Inschrijven
0
Gemiddelde waardering op Springest

Het hoogtepunt (voor mij) was de module waarin een praktijksimulatie centraal stond; we hebben alle fouten gemaakt die je je kunt bedenken, en enorm veel gelachen en geleerd!

Annemiek Kamsma, Stichting Mens en Maatschappij

De opleiding sprak mij aan omdat er aandacht wordt besteed aan meerdere disciplines (privacy-, verander- en project-management) … er is afwisseling tussen theorie en de praktische toepassing. Daarnaast ook omdat Frijlande de gelegenheid biedt om een netwerk met alumni op te bouwen met vakgenoten in Nederland.

Johan Harkeme, NDC mediagroep

De lesdagen zijn afwisselend gegeven … Iedere module een gastspreker, een ware toevoeging aan de opleiding … De werkervaringsplek in combinatie met de studie geeft je de ruimte om theorie aan de praktijk te toetsen.

Mirjam van Ittersum, Gemeente Ommen-Hardenberg

De opleiding wordt gegeven door enthousiaste en zeer kundige docenten die hun sporen in het vakgebied ruim hebben verdiend.

Tjalle ter Stege, Privacy & Security Officer

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor omscholing, herplaatsing en kansen op de arbeidsmarkt? Frijlande heeft veel ervaring met omscholing naar het kansrijke vak van privacy management. Tot nu toe zijn alle afgestudeerden met succes werkzaam in het vakgebied. Laat van u horen, we staan u graag te woord.

Bel mij terug
Bericht sturen