Nieuwe wetgeving, nieuwe banen

Sinds 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht.

Door de AVG is een nieuw kansrijk vakgebied ontstaan met een goed arbeidsmarktperspectief, omdat alle overheidsinstanties, in het onderwijs, in de zorg en bedrijven die met persoonsgegevens werken, aan de AVG wetgeving moeten voldoen o.a. door een Functionaris Gegevensbescherming (FG) in dienst te hebben of in te huren.

De door het CPION geaccrediteerde registeropleiding post-hbo privacy management van Frijlande leidt op tot privacy manager en FG (Data Protection Officer (DPO) in het Engels).

De opleiding van Frijlande is zeer geschikt als omscholingstraject omdat naast de opleiding een praktijkopdracht moet worden uitgevoerd via een werkervaringsplaats/stage.

Van de deelnemers aan de opleiding wordt verwacht dat men zelf op zoek gaat naar een geschikte praktijkopdracht, maar mocht dat niet lukken, dan kan Frijlande daar bij helpen.

Analyseren, communiceren, plannen en organiseren, integriteit, overtuigingskracht, resultaatgerichtheid, risicobeheersing en organisatiebewustzijn zijn belangrijke competenties om deze functies goed te kunnen uitoefenen.

Om de opleiding te kunnen volgen is een hbo denk- en werkniveau vereist.

Na inschrijving voor de opleiding volgt een telefonische intake door Frijlande.

Het unieke in de opleidingen van Frijlande is, dat privacy management, project- en verandermanagement worden samengebracht.

Vergoeding opleiding door UWV

Frijlande heeft een scholingsovereenkomst met het UWV.

Op grond van deze overeenkomst kan de opleiding, als u een UWV uitkering ontvangt, geheel of gedeeltelijk worden vergoed door het UWV, als de werkadviseur verwacht dat uw kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot door het behalen van het diploma post-hbo privacy management.

Als u een werkgever met een werkervaringsplek vindt die u een baangarantie geeft zodra u uw post-hbo diploma privacy management heeft behaald, dan is het mogelijk dat het UWV de opleiding volledig betaalt.

Of het UWV de opleiding geheel of gedeeltelijk gaat vergoeden wordt beoordeeld door het UWV. U kunt dit bespreken met uw werkadviseur.

Een optie nemen op een cursusplek in de post-hbo opleiding is ook mogelijk.

Duur van de opleiding

De post-hbo opleiding duurt 4 à 5 maanden, er is 1 lesdag per week in Groningen, totaal zijn er 13 lesdagen + 1 examendag.

Na afloop van dit traject kan de privacy manager/FG:

  • In dienst treden van een organisatie;
  • Als ZZP-er aan de slag (parttime FG voor aantal organisaties);
  • Toetreden tot een flexpool;
  • Via een detacheringsbureau aan het werk.

Alumni

Iedereen die de registeropleiding post-hbo privacy succesvol heeft afgerond, wordt een paar maanden na het examen uitgenodigd voor een bijeenkomst met de eigen opleidingsgroep en vervolgens krijgen de alumni uitnodigingen voor de jaarlijkse bijeenkomsten met alle afgestudeerden. Er wordt steeds gekozen voor een interessant thema, een gastspreker en er is tijd om te netwerken.

Inschrijven

De eerstvolgende geplande post-hbo privacy management

Post-hbo information security management

3 oktober 2022 @ 09:30 - 3 februari 2023 @ 16:30

Post-hbo privacy management

6 oktober 2022 @ 09:30 - 2 februari 2023 @ 16:30

Brochure opleiding post HBO privacy management
Brochure
Informeer mij
Inschrijven
0
Gemiddelde waardering op Springest

De opleiding wordt gegeven door enthousiaste en zeer kundige docenten die hun sporen in het vakgebied ruim hebben verdiend.

Tjalle ter Stege, Privacy & Security Officer

De opleiding sprak mij aan omdat er aandacht wordt besteed aan meerdere disciplines (privacy-, verander- en project-management) … er is afwisseling tussen theorie en de praktische toepassing. Daarnaast ook omdat Frijlande de gelegenheid biedt om een netwerk met alumni op te bouwen met vakgenoten in Nederland.

Johan Harkeme, NDC mediagroep

Het hoogtepunt (voor mij) was de module waarin een praktijksimulatie centraal stond; we hebben alle fouten gemaakt die je je kunt bedenken, en enorm veel gelachen en geleerd!

Annemiek Kamsma, Stichting Mens en Maatschappij

De lesdagen zijn afwisselend gegeven … Iedere module een gastspreker, een ware toevoeging aan de opleiding … De werkervaringsplek in combinatie met de studie geeft je de ruimte om theorie aan de praktijk te toetsen.

Mirjam van Ittersum, Gemeente Ommen-Hardenberg

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor omscholing, herplaatsing en kansen op de arbeidsmarkt? Frijlande heeft veel ervaring met omscholing naar het kansrijke vak van privacy management. Tot nu toe zijn alle afgestudeerden met succes werkzaam in het vakgebied. Laat van u horen, we staan u graag te woord.

Bel mij terug
Bericht sturen