Deze module is een nadere concretisering van en vervolg op ‘inhoud en invulling geven aan toezicht op de bescherming van persoonsgegevens’ en specifiek gericht op organisaties waarin de Agile werkwijze centraal staat.

Van belang is te begrijpen dat de Agile werkwijze in hoofdzaak gericht is op het met minimale inspanningen bereiken van effecten. Compliancy wordt daarbij over het algemeen door Agile teams ten onrechte als ballast gezien en ervaren. Centrale vraag in deze module is, hoe je gegevensbescherming desondanks onderdeel van de werkwijze van teams uit kunt laten maken en de mate van compliancy voor het management inzichtelijk wordt gemaakt.

Daartoe wordt tooling in de vorm van een werkwijze en dashboard geïntroduceerd, ontwikkeld door de Frijlande alumnus Robert Eleveld. Deze tooling ondersteunt Agile teams aan de ene kant bij het inbedden van gegevensbescherming waar zij thema leads, epics, userstories en tasks hanteren, en maakt aan de andere kant onder meer voor het management inzichtelijk in welke mate de organisatie bij haar producten- en dienstenontwikkeling, AVG compliancy is .

Aan de hand van casuïstiek wordt de tooling niet alleen uitgelegd en gedemonstreerd, maar wordt ook geoefend met het gebruik.

Inschrijvingsvoorwaarde

Voorwaarde is dat de cursist de module ‘inhoud en invulling geven aan toezicht op de bescherming van persoonsgegevens’ heeft gevolgd en kennis heeft van de Agile werkwijze.

Leerdoelen

In deze module staan de volgende leerdoelen centraal:

  • De cursist weet wie ten aanzien van toezicht wie binnen de organisatie welke Agile rollen, welke verantwoordelijkheid hebben.
  • De cursist kan tot een toezichtstelsel komen dat bij zijn/haar organisatie past en waarin specifiek Agile werken centraal staat
  • De cursist weet de aangeboden tooling toe te passen in de plannings-, controle- en verbetercyclus en/of audittrail die de organisatie hanteert afgezet tegen de Agile werkwijze die zij hanteert.

Programma

  • Korte inleiding in de Agile rollen, documenten en het toezicht op privacy en gegevensbescherming
  • Inleiding in de Agile toezicht tooling.
  • Toepassen van de tooling op casuïstiek.
  • Uitleg van gebruikers- en licentiemogelijkheden.

Alle deelnemers ontvangen na afloop een digitaal bewijs van deelname.

Genoemde prijs is excl. btw. en incl. alle kosten.

Eerstvolgende geplande PE-modules

ICT recht

7 november @ 13:30 - 16:30

Privacy in de zorg

13 november @ 09:30 - 12:30

Leren van AP boetes

13 november @ 13:30 - 16:30

Intellectueel eigendom

20 november @ 13:30 - 16:30

Meer halen uit je data: mag dat?

23 november @ 13:30 - 16:30

Ins en outs rondom logging

17 januari 2024 @ 09:30 - 12:30

OR en privacy

17 januari 2024 @ 13:30 - 16:30

Privacy en HRM

18 januari 2024 @ 13:30 - 16:30

Meer weten?

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen hebben, een opleidingsadvies of een vrijblijvende offerte willen? Neem dan nu contact op, we helpen u graag verder.

Liever op maat of in-company?

Frijlande kan veel van haar opleidingen en trainingen ook op maat en/of in-company verzorgen. Er worden dan praktijksituaties uit uw eigen organisatie gebruikt of er worden specifieke thema's en modules in vaardigheden en technieken toegevoegd. Bijvoorbeeld awareness programma's voor de gehele organisatie. We maken graag een offerte.