Ons dagelijks leven wordt, zonder dat we het meestal doorhebben, vormgegeven door vele diverse soorten van algoritmes en artificiële intelligentie oftewel AI. Daarnaast maken nieuwere vormen bekend onder de noemer generatieve AI een enorme opkomst. Moeten organisaties zich zorgen maken over deze ontwikkelingen als we er met een privacy-blik naar kijken?

In deze cursus word je meegenomen in wat er verstaan wordt onder algoritmes, AI en generatieve AI.

Ook wordt in gegaan op de gevolgen voor de bescherming van de persoonsgegevens door het gebruik van eerdergenoemde vormen. Hoe kun je vervolgens als privacy professional jouw organisatie helpen om het beste uit de ontwikkelingen te halen zonder voorbij te gaan aan de belangen van betrokkenen die geraakt kunnen worden?

Daarnaast wordt aandacht besteed aan de nieuwe AI-wetgeving van de Europese Unie: welke regels komen eraan, en wat gaat dat betekenen voor de dagelijkse praktijk?

In deze training van 1 dag (ochtend + middag) neemt een specialist je mee in de theorie en de praktijk.

Doelgroep

Voor de privacy professional binnen organisaties die al bezig zijn met AI, of die voorbereid willen zijn op de nieuwe technologische en juridische kaders.

De deelnemer is na afronding in staat de ‘hoofdspelregels’ toe te passen binnen de eigen organisatie en advies uit te brengen.

Programma onderdelen en leeruitkomsten

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • Wat is AI, en wat niet?
  • Impact op privacy en gegevensbescherming van AI
  • De Europese AI-verordening

Praktisch

Lestijd: 9.30 – 16.30 uur

Docent: Gerard Ritsema van Eck, universitair docent Rijksuniversiteit Groningen en docent privacyrecht Frijlande

Leslocatie: Groningen

Prijs: € 475,00 excl. btw, inclusief lesmateriaal, lunch en koffie/thee

Bewijs van deelname: na afronding een (digitaal) bewijs van deelname


Permanente Educatie

Het doel van Permanente Educatie is de kennis en vaardigheden van een deskundige op peil houden en verbreden of verdiepen, waarmee de kwaliteit van de beroepsuitoefening wordt gewaarborgd.

Na afronding van deze module wordt jouw Frijlande titel CPM en/of CDPO met 1 jaar verlengd.


Frijlande titel CPM en CDPO

Frijlande biedt door CPION geaccrediteerde post-hbo opleidingen aan. Na succesvolle afronding verstrekt de Stichting Post-hbo Nederland een officieel post-hbo diploma. Na het behalen van het diploma post-hbo Privacy Management mag gedurende 1 jaar de titel Certified Privacy Manager (CPM) worden gevoerd, op basis van het diploma post-hbo Data Protection Officer de titel Certified Data Protection Officer (CDPO). Het gebruik van de titel kan steeds verlengd worden door jaarlijks een Frijlande PE module te volgen.

Eerstvolgende geplande PE-modules

Ins en outs rondom logging

20 juni @ 09:30 - 12:30

STARTGARANTIE: Privacy versus AI

5 september @ 09:30 - 16:30

Zin en onzin van privacy certificering

12 september @ 09:30 - 12:30

Leren van AP boetes

12 september @ 13:30 - 16:30

ICT recht

19 september @ 13:30 - 16:30

Aan de slag met een DPIA

9 oktober @ 13:30 - 16:30

OR en privacy

24 oktober @ 09:30 - 12:30

Intellectueel eigendom

24 oktober @ 13:30 - 16:30

Meer halen uit je data: mag dat?

6 november @ 13:30 - 16:30

Privacy versus AI

20 november @ 09:30 - 16:30

Meer weten?

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen hebben, een opleidingsadvies of een vrijblijvende offerte willen? Neem dan nu contact op, we helpen u graag verder.

Liever op maat of in-company?

Frijlande kan veel van haar opleidingen en trainingen ook op maat en/of in-company verzorgen. Er worden dan praktijksituaties uit uw eigen organisatie gebruikt of er worden specifieke thema's en modules in vaardigheden en technieken toegevoegd. Bijvoorbeeld awareness programma's voor de gehele organisatie. We maken graag een offerte.