Om organisaties te dwingen persoonsgegevens goed te beveiligen is in mei 2018 de Europese privacy wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden.

De AVG geldt voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens vastleggen van personeel, klanten of de mensen aan wie zij een dienst verlenen. Ze moeten op een verantwoorde manier omgaan met deze persoonsgegevens en vastleggen welke gegevens zij verwerken, met welk doel, hoe lang zij die gegevens bewaren, dat zij de gegevens goed beveiligen en met wie ze de gegevens delen.

Vrijwel alle ondernemers hebben ermee te maken, ook zzp'ers en mkb. De wet geldt ook voor scholen, zorginstanties, verenigingen en stichtingen.

In de 2-daagse Basismodule privacy management wordt met behulp van het boek Privacy wijzer en het vijfstappenmodel van Frijlande een verbinding gemaakt tussen theorie en praktijk.

Doelgroep

Iedereen die meer wil weten over privacy en de AVG.

En voor degene die opgeleid wil worden tot privacy manager of Functionaris Gegevensbescherming (Data Protection Officer), maar nog twijfelt over deelname aan de registeropleiding Post-hbo privacy management van Frijlande.

Toelatingseisen

Geen.

Leerdoelen

Er wordt geleerd hoe privacy vraagstukken in de eigen organisatie op een projectmatige en veranderkundige manier uitgevoerd kunnen worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het door Frijlande ontwikkelde privacy management procesmodel en het 5-stappenmodel.

Het privacy management procesmodel

Om aan de AVG regelgeving te voldoen moeten technische en organisatorische maatregelen worden genomen, maar is ook de juiste mindset nodig bij zowel management als medewerkers.

Frijlande heeft daarom het privacy management procesmodel ontwikkeld.

Deze procesmatige werkwijze wordt uitgelegd in het boek “Privacy wijzer” en dit boek is de basis van de 2-daagse Basismodule privacy management.

Het privacy management procesmodel is bedoeld voor het opzetten, organiseren en uitvoeren van privacy management opdrachten met een projectmatig en veranderkundig karakter. Het model is toepasbaar voor zowel kleine opdrachten als voor omvangrijke projecten en kan sectorspecifiek gemaakt worden.

Het 5-stappen model van Frijlande

  1. Wat weet je over privacy management?
  2. Welke gegevens verwerkt jouw organisatie?
  3. Hoe heeft jouw organisatie privacy management geregeld?
  4. Wat moet nog georganiseerd worden om compliant te zijn?
  5. Wat ga jij voor jouw organisatie doen op het gebied van privacy?

Programma

In de 2-daagse Basismodule privacy management wordt kennisgemaakt met de basis van privacy management en aandacht besteed aan onder meer:

  • het Frijlande privacy management procesmodel
  • het Frijlande 5-stappenmodel
  • de wet AVG en de Uitvoeringswet AVG
  • informationele privacy
  • het verwerken van (bijzondere) persoonsgegevens
  • persoonsgegevens en risicoklassen
  • de rechten van betrokkenen
  • verwerker en verwerkingsverantwoordelijke
  • morele dilemma’s
  • privacy management en het belang van projectmanagement
  • privacy management en het belang van verandermanagement
  • de functies:
    • Functionaris Gegevensbescherming
    • privacy manager
    • informatiebeveiligingsfunctionaris
  • privacybeleid, privacyreglement en privacystatement
  • datalek
  • Data Protection Impact Assessment (DPIA)
  • dataminimalisatie
  • anonimiseren en pseudonimiseren

Tijdens de lesdagen is ook ruimte om praktijkvoorbeelden van de deelnemers te bespreken met de groep en docent.

Lesmateriaal

De Basismodule is inclusief lesmateriaal, het boek “Privacy wijzer”, koffie/thee en lunch.

Het lesmateriaal wordt zoveel mogelijk digitaal aangeboden. In het leslokaal is wifi aanwezig. Deelnemers aan de training krijgen toegang tot het Leerportaal op de website.

Bewijs van deelname

Na afronding ontvangt de deelnemer een digitaal bewijs van deelname.

Brochure

Klik op de volgende link voor de brochure: Basismodule privacy management.

Vervolg

Als na afronding van de Basismodule wordt ingeschreven voor de registeropleiding Post-hbo privacy management, dan geeft Frijlande € 500 korting op de Post-hbo opleiding. Voor de Post-hbo opleiding is een HBO werk- en denkniveau vereist.

Inschrijven

De eerstvolgende geplande basis modules

Basis module privacy management

10 juni @ 09:30 - 17 juni @ 16:30

Basis module privacy management

13 september @ 09:30 - 20 september @ 16:30

Basis module privacy management

5 november @ 09:30 - 12 november @ 16:30

Basis module privacy management
Brochure
Informeer mij
Inschrijven

Meer weten?

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen hebben, een opleidingsadvies of een vrijblijvende offerte willen? Neem dan nu contact op, we helpen u graag verder.

Liever op maat of in-company?

Frijlande kan veel van haar opleidingen en trainingen ook op maat en/of in-company verzorgen. Er worden dan praktijksituaties uit uw eigen organisatie gebruikt of worden er specifieke thema's en modules in vaardigheden en technieken toegevoegd. Voorbeelden zijn o.a. awareness programma's voor de gehele organisatie. We vernemen graag uw wensen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!
Bel mij terug
Bericht sturen
Offerte