NORMA is een (door Frijlande ontwikkelde) online tool waarmee je een toezichtkader kunt creëren voor jouw organisatie over privacy en gegevensbescherming. Dit doe je door in beeld te brengen en bij te houden hoe jouw organisatie ervoor staat wat betreft privacy en gegevensbescherming.   Het toezichtkader wordt gevisualiseerd in een aansprekend dashboard. Dit dashboard is helder, duidelijk en overzichtelijk. Het mooie visuele dashboard ondersteunt en bekrachtigt je verhaal. In één oogopslag iedere relevante stakeholder informeren over de voortgang en hoe invulling wordt gegeven aan de uitvoering van privacy en gegevensbescherming.

 

Wanneer heb je baat bij deze tooling?

  • Als je als toezichthouder (functionaris gegevensbescherming) behoefte hebt aan ondersteuning in je toezichthoudende rol;
  • Als je de missie van je organisatie op het gebied van privacy en gegevensbescherming periodiek wilt bespreken met het strategisch management en/of bestuur middels een aansprekend dashboard;
  • Als je de ambities van de organisatie graag terug wilt zien in een duidelijk dashboard;
  • Als je de stappen naar een hoger niveau in privacy volwassenheid wil bijhouden;
  • Als je gestructureerd met jouw privacy officer(s), privacy manager, security officer, etc. de huidige stand van zaken wil bespreken en vastleggen.

Kortom: NORMA stelt jou als Functionaris Gegevensbescherming nog beter in staat om inhoud en invulling te geven aan je wettelijke verankerde toezichthoudende rol. ‘NORMA’ is Latijns voor normen. NORMA is toegespitst op de Algemene verordening gegevensbescherming, maar er kan ook op eenvoudige wijze andere relevante regelgeving, normen en standaarden worden opgenomen. Bijvoorbeeld voor de zorg: de Wet op de geneeskundige behandeling (Wgbo) en NEN7510, of voor de overheid: de BIO.

Met NORMA kan in beeld worden gebracht:

  1. welke normen de organisatie ten aanzien van privacy en gegevensbescherming hanteert;
  2. welke (beleids)ambities aan die normen gekoppeld zijn;
  3. wat de actuele stand van zaken qua realisatie is.
  4. wat de stand van zaken was op moment x.

Doelgroep

NORMA is bedoeld voor interne toezichthouders, maar kan ook gebruikt worden door projectleiders, privacydeskundigen, kwaliteitsfunctionarissen en programmamanagers voor het uitvoeren van projecten of een programma gericht op het ontwikkelen van privacy en gegevensbescherming.

Prijzen

Een jaarlicentie voor NORMA kost € 1.200,00. Binnen deze licentie kan gekozen worden voor één set van normen, ofwel de AVG ofwel de Wpg. Een extra normenset is beschikbaar tegen een meerprijs van € 300,00.

Alle prijzen zijn exclusief btw.

Tool NORMA

Klik HIER voor NORMA


Demonstratie

Vraag een gratis en vrijblijvende online NORMA demo aan: rvalk@frijlande.nl


Training

Een verdiepingsslag op NORMA en onder begeleiding een begin maken met het realiseren van jouw toezichtskader is ook mogelijk.

Schrijf je in voor de cursus ‘Inhoud en invulling geven aan toezicht op de bescherming van persoonsgegevens’ voor het theoretische kader in de ochtend. In de middag start je met de training ‘Gebruik van NORMA in de eigen organisatie’ met het vullen van NORMA.

Bij aanschaf van NORMA krijg je 50% korting op deze trainingen.