De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet geen bezwaren tegen het versturen van brieven aan verzekerden met kinderen die geen tandartskosten declareren.

Volgens Nederlandse tandartsen zijn er honderdduizenden kinderen die niet voor periodieke controles komen. Vermoed wordt dat ouders denken dat dit geld kost, terwijl kinderen tot 18 jaar volledig verzekerd zijn.

Verzekerden hebben een contract met een zorgverzekeraar. In principe mag volgens de privacywet alles worden gedaan wat nodig is om dat contract netjes uit te voeren, meldt de AP. Bij het contract hoort ook dat er een goed en open contact is tussen de contractpartners. Zeker als er misverstanden worden vermoed, zoals in dit geval dat de tandartskosten van kinderen niet vergoed zouden worden.

De gevolgen van het mijden van de tandarts kan desastreus zijn, zegt voorzitter Jan-Willem Vaartjes van de Associatie Nederlandse Tandartsen. De gevolgen lopen uiteen van gaatjes tot ontstoken zenuwen. “Maar zwarte tanden komen ook voor. Dat doet niet eens altijd pijn, maar kinderen worden er ook mee gepest.”

Lees hier het volledige artikel.

Bron: RTL Nieuws, 8 september 2019