Foto: Regina van der Werf, Justin Uilhoorn, Jeffrey Mulder, Leon Molema, Gretha de Wit en Regina Valk


StartFest is het grootste werk- en ontwikkelfestival van Noord-Nederland. Gratis en voor iedereen te bezoeken en geheel in festivalstijl met foodtrucks, live muziek, workshops en unieke programma’s rondom werk, kansen en ontwikkeling.

StartFest werd op 25 januari 2024 voor het eerst georganiseerd, in het multifunctionele complex en voetbalstadion de Euroborg in Groningen. Het was een groot succes en het festival vindt dit jaar nog vier keer plaats: in Appingedam, Assen, Scheemda en in Groningen.

Bij Frijlande en Hacksclusive konden bezoekers kennismaken met de vakgebieden privacy en security door een security scan te doen, op zoek te gaan naar datalekken en door een digitale wasstraat te gaan.

Er is een grote behoefte aan professionals die ervoor zorgen dat de privacy en informatiebeveiligingsaspecten binnen de organisatie goed geborgd worden en structureel onderhouden. De post-hbo opleidingen van Frijlande leiden op tot de kansrijke beroepen Privacy Manager, Data Protection Officer (Functionaris Gegevensbescherming) en (C)ISO.

Deze opleidingen zijn (ook) zeer geschikt als omscholingstraject, omdat tijdens de opleiding een praktijkopdracht moet worden uitgevoerd via een werkervaringsplaats/stage. Omdat de eigen praktijksituatie centraal staat, is bij afronding van de opleiding voor de organisatie meteen een project op het gebied van privacy of informatiebeveiliging uitgevoerd.

Frijlande heeft een scholingsovereenkomst met het UWV.