De Functionaris Gegevensbescherming (Data Protection Officer) is een onafhankelijk deskundige op het gebied van gegevensbescherming die binnen een organisatie wordt aangewezen om te adviseren, informeren en toezicht te houden op de naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Op 15 februari 2024 zijn Evelien van Roon, Michel Boot, Olga Welsing en Esther Schlömer gestart met de opleiding tot Data Protection Officer. Zij kunnen de opleiding als 6-daagse kopstudie volgen omdat zij al in het bezit zijn van het post-hbo diploma Privacy Management. Na succesvolle afronding mogen zij naast de titel Certified Privacy Manager ook de titel Certified Data Protection Officer voeren.

In de opleiding wordt geleerd hoe toezichtvraagstukken het best georganiseerd kunnen worden. Er wordt rekening gehouden met alle soorten/type organisaties. De nieuwste inzichten van de wetgever, de rechtspraak, externe toezichthouders en andere relevante stakeholders aangereikt. Evenals de professionalisering van gespreksvaardigheden, advisering en rapportage.

In het bezit van het certificaat CIPP/E, CIPM of CIPT? Na afronding van een post-hbo opleiding bij Frijlande kunnen 12 CPE punten worden aangevraagd bij IAPP. Meer informatie: IAPP credits


De opleiding wordt twee keer per jaar georganiseerd. De volgende gaat van start in september 2024.

Meer weten? Het lesrooster? Of bericht ontvangen als de volgende informatiebijeenkomst wordt gepland?

secretariaat@frijlande.nl
05 98 62 65 00
Categorieën: Nieuws|Tags: avgomscholingopleidingPost HBOpost-hboprivacyprivacy managementprivacymanagement