In april 2018 verschijnt het boek ‘Privacy wijzer’ bij uitgeverij SDU.

Auteur Jan de Wit is mede-eigenaar van Frijlande, van origine jurist maar sinds jaren werkzaam als projectleider en heeft in die rol informationele privacy en informatiebeveiligingsprojecten uitgevoerd, onder meer voor de overheid. Op basis van zijn ervaring en zijn modus operandi is het procesmodel tot stand gekomen.

Privacyregelgeving dwingt organisaties om technische en organisatorische maatregelen te nemen, maar er is ook het besef van morele waarden nodig om de juiste mindset te krijgen bij het management en de medewerkers. Om dit scherp te krijgen helpt een hierop gerichte, procesmatige werkwijze. In dit boek wordt die werkwijze in de vorm van het privacy management procesmodel aangereikt en uiteengezet.

Het privacy management procesmodel helpt de privacy professional een projectmatige en veranderkundige invalshoek te hanteren, onder meer door het inzichtelijk maken van dilemma’s. Het procesmodel is als generiek werk- en denkkader toepasbaar voor zowel kleine opdrachten als voor omvangrijke projecten en leent zich om sectorspecifiek gemaakt te worden.

De Privacy wijzer behoort tot het lesmateriaal van de opleiding Post HBO privacy management.

De Privacy wijzer is voor € 24,50 te koop bij Uitgeverij SDU, bestelcode 9789012401913.