Een groot deel van werkend Nederland zit momenteel thuis.

Alle besprekingen en meetings die tijdens het thuiswerken worden gehouden, vinden grotendeels online plaats. Dit betekent dat ook hier een veilig programma voor moet worden gevonden met aandacht voor privacy.  Immers, voor het gebruik van zo’n programma worden persoonsgegevens verwerkt, is de kans groot dat bedrijfsinformatie, data en bestanden worden gedeeld en is er altijd een bepaalde mate van kwetsbaarheid.

In het verlengde van thuiswerken bieden wij momenteel verschillende digitale classrooms aan om zo toch trainingen en opleidingen te kunnen geven en volgen. Maar welk programma kies je daarbij? Het aanbod is momenteel groot en divers waarbij over toepassingen zoals ZOOM ook nog eens discussies spelen.  

Wij hebben besloten voor de digitale classrooms een voorlopige keuze te maken op basis van argumenten als gebruikersgemak, het maximum aantal gebruikers, de stabiliteit van de toepassing, wel of geen account nodig zijn en het wel of niet versleutelen van verkeer.

Op dit moment is JITSI MEET onze keuze, dit wordt mede onderschreven door Bits of Freedom in haar artikel van 26 maart jl. Hierbij de link naar het bedoelde artikel: Artikel 26 maart 2020 – Bits of Freedom

Geïnteresseerd wat we online aanbieden? Neem contact met ons op: stuur een mail naar secretariaat@frijlande.nl of bel: 05 98 62 65 00