De horeca in Nederland is sinds 10 augustus verplicht hun gasten te vragen om zich te registreren ten behoeve van het bron- en contactonderzoek door de GGD.
De contactgegevens zijn bedoeld om snel en goed onderzoek te kunnen uitvoeren als blijkt dat er besmettingen in een horecazaak hebben plaatsgevonden en om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De horecaondernemer moet de verzamelde gegevens na 14 dagen vernietigen.
De horeca ondernemer mag de ingevulde gegevens uitsluitend gebruiken ten behoeve van het GGD bron- en contactonderzoek en het bewaren moet plaatsvinden conform de privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Er gelden dezelfde eisen als voor de normale gegevensverwerking in de horeca.
Lees HIER het artikel in de Frijlande nieuwsbrief.
Ook in de nieuwsbrief:
- Online live informatiebijeenkomst op 18 augustus 2020
- Frijlande privacy opleidingen en trainingen: Post-hbo, Basismodule, online 1-op-1 AVG training en trainingen in 1 of 2 dagdelen
Automatisch de Frijlande nieuwsbrief per e-mail ontvangen? Inschrijven