Frijlande heeft de ‘Privacy pot’ ontwikkeld en inmiddels met succes ingezet in in-company privacy trainingen. In de pot zitten meer dan 100 kaartjes met op elk kaartje een privacyvraag waar je wél over mag (of juist moet…) praten om in elke organisatie privacy awareness te creëren.

Op basis van de vragen ga je met elkaar in gesprek en ontdek je wat je al weet en nog niet weet over privacy. Enkele voorbeelden:

  • Noem een paar potentiële bronnen voor privacy risico’s die zich kunnen voordoen in onze organisatie
  • Ik ben van mening dat de privacyregels rond ziekmeldingen ten koste gaat van collegialiteit en vind dat we niet zo moeilijk moeten doen. Of is dat te kort door de bocht?
  • Kun je enkele voorbeelden geven van indirecte persoonsgegevens?
  • Het salarisadministratiesysteem dat wij van onze verwerker gebruiken is door een storing al geruime tijd ‘uit de lucht’. Is dat ook een datalek?

Gratis een Privacy pot ontvangen?

Er zijn nog enkele plekken vrij in de Post HBO privacy management opleiding die op 23 januari 2020 van start gaat.
Als jij er voor zorgt dat iemand zich inschrijft voor de opleiding, dan krijg je van ons een Privacy pot.

De registeropleiding Post HBO privacy management is geaccrediteerd door het CPION en leidt op tot privacy manager / Functionaris Gegevensbescherming (FG) / Data Protection Officer (DPO).
Download HIER de brochure over de opleiding.

Als de opleiding succesvol is afgerond, krijgt de deelnemer het diploma van de Stichting Post HBO Nederland en wordt hij/zij opgenomen in het Landelijk CPION register.