Van links naar rechts: Regina Valk, Michel Boot, Evelien van Roon, Olga Welsing, Jan de Wit en Douglas Mensink


Op 28 maart 2024 zijn Michel Boot, Evelien van Roon en Olga Welsing geslaagd voor het examen post-hbo Data Protection Officer. Zij mogen op grond van hun diploma nu de titel Certified Data Protection Officer (CDPO) voeren.

Eerder hebben ze al de titel Certified Privacy Manager (CPM) behaald. Olga is zelfs in het bezit van het diploma post-hbo Certified Chief Information Security Officer (C²ISO) en mag nu dus 3 titels voeren.

De Functionaris Gegevensbescherming (Data Protection Officer) is een onafhankelijk deskundige op het gebied van gegevensbescherming die binnen een organisatie wordt aangewezen om te adviseren, informeren en toezicht te houden op de naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

In de opleiding wordt geleerd hoe toezichtvraagstukken het best georganiseerd kunnen worden. Er wordt rekening gehouden met alle soorten/type organisaties. De nieuwste inzichten van de wetgever, de rechtspraak, externe toezichthouders en andere relevante stakeholders aangereikt. Evenals de professionalisering van gespreksvaardigheden, advisering en rapportage.

In het bezit van het certificaat CIPP/E, CIPM of CIPT? Na afronding van een post-hbo opleiding bij Frijlande kunnen 12 CPE punten worden aangevraagd bij IAPP. Meer informatie: IAPP credits


De opleiding wordt twee keer per jaar georganiseerd en is in 19 lesdagen te volgen, maar ook als 6-daagse kopstudie.

Meer weten? Op 30 mei organiseren we een post-hbo informatiebijeenkomst op de leslocatie in Groningen.

secretariaat@frijlande.nl
05 98 62 65 00
Categorieën: Nieuws|Tags: avgomscholingopleidingPost HBOpost-hboprivacyprivacy managementprivacymanagement