Voor het Post HBO privacy management diploma moet een afstudeerpaper worden geschreven en met een voldoende zijn beoordeeld. Daarna volgt het examen, dit examen bestaat uit een kennistoets en een mondeling assessment.

De afgestudeerde krijgt een erkend diploma van CPION, onderdeel van Lloyd’s register, en mag zich Functionaris Gegevensbescherming (FG) / Data Protection Officer (DPO) en Privacy Manager noemen en wordt geregistreerd in het Frijlande register. Als de gediplomeerde dat wil, dan wordt zijn/haar naam óók gepubliceerd op de website: Frijlande Register

Op 13 september gaat een nieuwe Post HBO groep van start in Groningen, zij hopen in januari 2019 het diploma te behalen. Net als de afgestudeerde groepen, is ook deze nieuwe groep weer zeer gemêleerd en bestaat onder meer uit een accountmanager, een loopbaanprofessional, consultants een Functionaris Gegevensbescherming en een bankdirecteur.

De een wil zich laten omscholen, de ander wil juist een verdieping in privacy-, project- en verandermanagement in verband met de eigen functie.

De bij de opleiding horende praktijkopdracht kan in de eigen organisatie worden uitgevoerd of via een stage/werkervaringsplaats bij een andere organisatie.

Met de opties die genomen zijn op een cursusplek en de definitieve inschrijvingen, is het alleen nog mogelijk om op de wachtlijst geplaatst te worden voor startdatum 13 september 2018.