Op 1 februari hebben alle 14 studenten die in oktober 2017 zijn gestart met de opleiding Post HBO privacy management, hun diploma in ontvangst mogen nemen!

Voor het diploma moet een afstudeerpaper worden geschreven en met een voldoende zijn beoordeeld. Daarna volgt het examen en dit bestaat uit een kennistoets, een schriftelijke praktijkopdracht en een mondeling assessment.

De afgestudeerde krijgt een erkend diploma van CPION, onderdeel van Lloyd’s register, en mag zich Functionaris Gegevensbescherming (FG) / Data Protection Officer (DPO) en Privacy Manager noemen en wordt geregistreerd in het Frijlande register. Als de gediplomeerde dat wil, dan wordt zijn/haar naam óók gepubliceerd op de website: Frijlande Register.

Op 8 februari gaat een nieuwe Post HBO groep van start in Groningen, zij hopen in juni 2018 het diploma te behalen. Net als de afgestudeerde groepen, is ook deze nieuwe groep weer zeer gemêleerd en bestaat onder meer uit een teammanager, een adviseur klantenservice, een projectleider ICT, een marketeer, een materiedeskundige en een kredietbeoordelaar.

De een wil zich laten omscholen, de ander wil juist een verdieping in privacy-, project- en verandermanagement in verband met de eigen functie.