Om organisaties te dwingen persoonsgegevens goed te beveiligen is in 2018 de Europese privacy wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden. Door de komst van de AVG is een nieuw kansrijk vakgebied ontstaan met een goed arbeidsmarktperspectief, omdat alle overheidsinstanties, in het onderwijs, in de zorg en overige organisaties die persoonsgegevens vastleggen, onder meer een Functionaris Gegevensbescherming (Data Protection Officer) in dienst moeten hebben of moeten inhuren.

Privacy management: om aan de AVG regelgeving te voldoen moeten technische en organisatorische maatregelen worden genomen, maar is ook de juiste mindset nodig bij zowel management als medewerkers.

De opleiding post-hbo privacy management van Frijlande heeft het predicaat registeropleiding van de Stichting Post-hbo (SPHBO)/CPION (Lloyd’s register), de centrale organisatie voor het toetsen, diplomeren en registreren van post initiële opleidingen. Dit betekent dat deelnemers die de opleiding succesvol afronden een officieel erkend post-hbo diploma ontvangen.

De opleiding van Frijlande is de enige door SPHBO/CPION geaccrediteerde post-hbo opleiding op het gebied van privacy in Nederland.

Frijlande heeft de Post-hbo opleiding zo ontwikkeld dat deze is toe te passen in alle soorten organisaties. Het unieke in de opleiding is dat privacy management wordt gecombineerd met projectmanagement en verandermanagement en de opleiding is gericht op de praktijk.

De opleiding Post-hbo privacy management van Frijlande is zeer geschikt als omscholingstraject, omdat naast de opleiding een praktijkopdracht moet worden uitgevoerd via een werkervaringsplaats/stage.

Informatie bijeenkomst

Iedereen die geïnteresseerd is in de (om)scholingsmogelijkheden tot privacy manager is van harte welkom op de (gratis en vrijblijvende) informatiebijeenkomst.

Astrid Kramer geeft uitleg over de Post-hbo opleiding, deelt haar eigen ervaringen met de opleiding en over haar omscholingstraject. Astrid is vele jaren manager en directeur geweest bij ABN/AMRO, is nu privacy manager bij een gemeente en daarnaast ook docent Verandermanagement in de Post-hbo opleiding.

De klassikale informatie bijeenkomst vindt plaats bij Frijlande in Groningen, Laan Corpus den Hoorn 300.

Liever individueel uitleg? Maak een afspraak door een mail te sturen naar secretariaat@frijlande.nl of te bellen: 05 98 62 65 00

Nog even tijd nodig om te beslissen of je wilt gaan deelnemen? Neem dan een optie op een cursusplek, dan spreken we een datum af tot wanneer we een plek vrijhouden.

Geplande informatie bijeenkomsten:

  • KLASSIKAAL: woensdag 24 november 2021 om 16.00 uur
  • ONLINE: maandag 29 november 2021 om 19.00 uur

De volgende opleiding gaat van start op 22 februari 2022.


Twijfel of de Post-hbo opleiding bij je past?

De 2-daagse Basismodule privacy management is zeer geschikt voor degene die opgeleid wil worden tot privacy manager of Functionaris Gegevensbescherming (Data Protection Officer), maar nog twijfelt over deelname aan de registeropleiding Post-hbo privacy management.

Als na afronding van de Basismodule wordt ingeschreven voor de opleiding Post-hbo privacy management, dan geeft Frijlande € 500 korting op de Post-hbo opleiding. De Basismodule is geschikt voor iedereen die meer wil weten over privacy en de AVG, er is geen vooropleiding vereist. Voor de Post-hbo opleiding is een HBO werk- en denkniveau vereist.


Klik op de knoppen voor uitgebreide informatie: