Carrière als privacy manager?

Iedereen die geïnteresseerd is in de (om)scholingsmogelijkheden tot privacy manager en Functionaris Gegevensbescherming (FG) is op 2 juni om 16.00 uur van harte welkom bij Frijlande.

Naast uitleg over de opleiding door Jan de Wit, komt alumnus Astrid Kramer vertellen over haar ervaringen met de Post HBO privacy management opleiding en haar omscholingstraject. Astrid is vele jaren manager en directeur geweest bij ABN/AMRO en is nu privacy officer bij een gemeente en docent Verandermanagement in de Post HBO opleiding.

De opleiding van Frijlande is de enige door het CPION geaccrediteerde opleiding op het gebied van privacy in Nederland. De volgende Post HBO opleiding start op 10 september 2020.

Er wordt tijdens de informatiemiddag een afstand van 1,5 meter gegarandeerd tussen de stoelen. Ook zijn er desinfecterende middelen aanwezig. Aanmelden (gratis en vrijblijvend) of vragen? Aanmeldlink of mail naar secretariaat@frijlande.nl

Post HBO privacy management

De volgende door het CPION geaccrediteerde Post HBO opleiding privacy management gaat van start op 10 september 2020.

Tot nu toe is de Post HBO opleiding van Frijlande de enige door het CPION geaccrediteerde opleiding in Nederland op het gebied van privacy. Het unieke in de opleidingen van Frijlande is, dat privacy management wordt gecombineerd met projectmanagement en verandermanagement.

Alle overheidsinstanties, in het onderwijs, in de zorg en bedrijven/organisaties die met persoonsgegevens werken, moeten aan de AVG wetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming) voldoen door o.a. een Functionaris Gegevensbescherming (FG) / Data Protection Officer (DPO) in dienst te hebben of in te huren.

Naast het schrijven van een afstudeerpaper over een opdracht die in de praktijk is uitgevoerd, wordt ook een schriftelijk examen gemaakt en volgt er een mondeling assessment. Als alle 3 onderdelen succesvol zijn afgerond, krijgt de deelnemer het diploma van de Stichting Post HBO Nederland en wordt hij/zij opgenomen in het Landelijk CPION register en, indien gewenst, wordt zijn/haar naam op de website van Frijlande geplaatst: Frijlande diplomaregister

Voor de opleiding is een HBO werk- en denkniveau vereist.

Bij Springest, de grootste leverancier-vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen in Nederland, worden de opleidingen van Frijlande door de deelnemers beoordeeld met het cijfer 9,6 als gemiddelde. 

Frijlande heeft een samenwerkingsverband met o.a. ZorgpleinNoord (aangesloten organisaties krijgen 10% korting op de Frijlande opleidingen), het UWV (scholingsovereenkomst) en HanzePro (Hanzehogeschool Groningen).

Basismodule privacy management

In de 2-daagse Basismodule privacy management wordt uitleg gegeven over de AVG en wordt geleerd hoe privacy vraagstukken op een projectmatige en veranderkundige manier aangepakt kunnen worden.Twijfelt iemand nog of de Post HBO opleiding bij hem/haar past, dan kan ook eerst de Basismodule worden gevolgd.

De eerstvolgende klassikale Basismodule is gepland op maandag 22 + 29 juni 2020, deze groep is vol. We hebben daarom nog een extra basismodule gepland op donderdag 25 juni + 2 juli 2020, inschrijven is nog mogelijk.

Als na afronding van de Basismodule besloten wordt om deel te gaan nemen aan de Post HBO opleiding, dan geeft Frijlande € 500 korting (excl. btw) op de Post HBO opleiding.