Omdat Frijlande een NRTO-erkende opleider is, komen alle Frijlande trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving voor vergoeding uit het STAP-budget in aanmerking.

Op 2 januari 2023 om 10.00 uur kan STAP-budget worden aangevraagd voor een training of opleiding met een startdatum in de periode 30 januari 2023 tot 1 juni 2023. U kunt één keer per kalenderjaar STAP-budget van maximaal € 1.000 aanvragen.

Via de link STAP-PORTAAL PRE-CHECK kunt u checken of je aan alle voorwaarden voldoet.

Als u op 2 januari STAP-budget wilt aanvragen voor een Frijlande training of opleiding, dan moet u zich vóór 28 december 2022 inschrijven bij Frijlande en aangeven dat u een STAP-aanmeldingsbewijs wilt ontvangen.

Zonder dit bewijs kunt u op 1 januari géén STAP-budget aanvragen. Ook heeft u DigiD nodig om op 1 januari een aanvraag te kunnen indienen.

Trainingen en opleidingen in Groningen en Zwolle:

Na afronding ontvangt u een bewijs van deelname.

Alle trainingen bieden we ook in-company als maatwerk aan. Op basis van een intake worden er praktijkvoorbeelden uit uw organisatie aan toegevoegd. De training kan op elke door u gewenste locatie uitgevoerd worden.

Post-hbo opleidingen

Aan de post-hbo opleidingen van Frijlande is het predicaat ‘registeropleiding’ toegekend door de Stichting Post-hbo (SPHBO)/CPION (Lloyd’s register). Dit betekent dat deelnemers die de opleiding succesvol afronden een officieel erkend post-hbo diploma ontvangen. De opleidingen zijn zo ontwikkeld dat die zijn toe te passen in alle soorten organisaties.

Een post-hbo opleiding bij Frijlande duurt 4 maanden, 1 lesdag per week, totaal 15 dagen inclusief examen. Deelnemers komen uit heel Nederland.

Omscholing

De Post-hbo opleidingen van Frijlande zijn zeer geschikt als omscholingstraject, omdat tijdens de opleiding een praktijkopdracht moet worden uitgevoerd via een werkervaringsplaats/stage. “Specialist op het gebied van privacy” en “security specialist” staan op de UWV kansrijke beroepenlijst. Frijlande heeft een scholingsovereenkomst met het UWV.

Binnenkort plannen we meer trainingen, deze plaatsen we in de opleidingenkalender en delen we in de Nieuwsbrief. Ontvangt u de Frijlande nieuwsbrief nog niet? Als u deze automatisch per mail wilt ontvangen, dan kunt u zich via onderstaande link inschrijven.

Stap-budget aanvraagtijdvak 1 maart 2023

Op 1 maart kan STAP-budget worden aangevraagd voor opleidingen en trainingen in de periode 29 maart 2023 tot 1 augustus 2023.