Samenwerking Noord organiseert op donderdag 18 april 2024 een evenement over de toekomst van privacy en security. 

Frijlande is uitgenodigd om een workshop over logging te verzorgen. In de workshop ‘Log jij of log ik? Iedereen logt!‘ gaat Regina Valk in op het belang van rechtmatige logging, een onderbelichte verwerking van persoonsgegevens.

Logging vindt vaak plaats als een beveiligingsmaatregel. Onbewust zitten er vele aspecten aan deze logging. Zo wordt bijvoorbeeld veelal bij het starten van logging voorbijgegaan aan de noodzakelijke overwegingen om rechtmatig te loggen op grond van de AVG. Terwijl loggingsinformatie in toenemende mate als voeding dient voor datagedreven organisaties en AI-algoritmes.

De uitvoering van logging vindt meestal geruisloos plaats. Maar pas bij incidenten gaan we kijken of er wellicht logging is en in het beste geval vragen we ons af of een bepaald logbestand gebruikt mag worden voor controle.


Locatie: Fletcher Familiehotel Paterswolde, van 13.30 – 17.00 uur

Deelname is gratis voor leden van Samenwerking Noord. Geen lid? Kies dan het niet-ledenticket.


Uitgebreide info en aanmelden:


Bij Frijlande is ook een cursus te volgen over dit onderwerp: ‘Ins en outs rondom logging‘, maar ook over andere privacy thema’s. Op basis van open inschrijving, maar ze kunnen ook in-company als maatwerk worden georganiseerd.

Bekijk meer informatie via onderstaande knop of vraag informatie aan over een van de cursussen via onderstaand formulier.


    Alle Frijlande opleidingenPost-hbo Privacy ManagementPost-hbo Data Protection OfficerPost-hbo Information Security ManagementBasis module privacy managementIntroductie Security Management

    PE: Bedrijfsvoering en privacyPE: DPIA theoriePE: DPIA praktijkPE: HRM en privacyPE: ICT rechtPE: Inbedden privacyPE: Inbedden privacyPE: Intellectueel eigendomPE: Leren uit de praktijkPE: Inbedden privacyPE: Leren van AP boetesPE: Logging: ins en outsPE: Meer halen uit je data: mag datPE: NormaPE: OR en privacyPE: Privacy by design and by defaultPE: Privacy en morele dilemma'sPE: Privacy in de zorgPE: Privacy versus AIPE: Testen met persoonsgegevensPE: Toezicht bescherming persoonsgegevens