12. juli 2019
Betaalgegevens geven een bijna compleet beeld van iemands leven: waaraan besteed je je geld, van welke verenigingen ben je lid, met wie ga je om, welke patronen zijn zichtbaar? De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) ingelicht over de spelregels als banken de betaalgegevens voor andere doeleinden willen gebruiken dan oorspronkelijk de bedoeling was toen de klant een rekening opende.
10. juli 2019
Frijlande is gaan samenwerken met HanzePro! De geaccrediteerde registeropleiding Post HBO privacy management van Frijlande wordt nu óók aangeboden door HanzePro.
29. juni 2019
Nieuwsbrief: het maken en publiceren van foto's en filmpjes waarop mensen herkenbaar in beeld komen mag niet op grond van de privacywet, omdat dit persoonsgegevens zijn. Het maakt hierbij wel verschil wie een foto of filmpje maakt en wat diegene ermee doet.
06. juni 2019
6 juni 2019: diploma uitreiking Post HBO privacy management voor de groep die in januari 2019 van start is gegaan.
28. mei 2019
David Bos, manager Kwaliteit & Privacy bij arbodienst VerzuimWeg in Haren heeft heeft in februari 2018 de studie Post HBO Privacy Management bij Frijlande afgerond en is daarmee opgeleid tot geregistreerd privacy manager/Functionaris Gegevensbescherming.
18. april 2019
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) doet organisaties zes aanbevelingen om hun privacy beleid goed in te richten.
03. april 2019
Training “Haal meer uit een DPIA”, bedoeld voor de privacy professional die meer uit de opzet en uitkomsten van DPIA’s wil halen.
19. maart 2019
De "Meet & Match Noord-Nederland" in Leeuwarden is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over Rijksorganisaties in het noorden, het juridische werk dat daar wordt gedaan en welke carrière-/functiemogelijkheden er zijn.
01. maart 2019
Is het toegestaan persoonsgegevens in het sociaal domein gezamenlijk te registreren in één databestand, zodat de gegevens voor alle medewerkers in het sociaal domein (Jeugdwet, WMO en Participatiewet) toegankelijk zijn?
20. februari 2019
Edwin van Andel, CEO van Zerocopter, is een van de gastdocenten in de registeropleiding Post HBO privacy management van Frijlande. Zerocopter heeft de prestigieuze 2019 Red Herring Top 100 Europe Award gewonnen!

Meer weergeven