In het bezit van een IAPP titel? Dan moeten er CPE (Continuing Professional Education) punten worden behaald om het certificaat en de titel te behouden. Bij Frijlande kunnen CPE punten worden behaald voor CIPP/E, CIPM en CIPT.

Het Frijlande IAPP aanbod wordt steeds uitgebreid. Staat een Frijlande opleiding of cursus niet in onderstaand overzicht? Stuur dan een mail naar secretariaat@frijlande.nl om te checken of de beoordeling door IAPP binnenkort is afgerond.


Frijlande gediplomeerden post-hbo privacy management mogen na afstuderen de titel Certified Privacy Manager (CPM) voeren. Gediplomeerden post-hbo data protection officer krijgen de titel Certified Data Protection Officer (CDPO).

Om de titel(s) te behouden moeten zij minimaal één module uit het Frijlande stelsel van Permanente Educatie (PE) per jaar volgen om de titel steeds met een jaar te verlengen. Alle trainingen van een halve dag (zie o.a. onderstaand overzicht) gelden óók als PE module om de Frijlande titels te behouden.


IAPP heeft aan onderstaande Frijlande opleidingen en trainingen CPE punten (credits) toegekend. (Het maximaal aantal punten dat IAPP kan toekennen aan een opleiding/cursus is 12.)

Klik op de titel voor uitgebreide informatie over de opleiding of cursus: