Nieuwsbrief: voorlichting opleidingen 20 november 2018

Permanente Educatie (PE)

Om kennis te onderhouden en de ontwikkelingen bij te houden op het gebied van privacy management, verander- en projectmanagement is Frijlande gestart met het organiseren van Permanente Educatie (PE) activiteiten.

Er zijn inmiddels 2 modules ontwikkeld:
  • Privacy & morele dilemma's (16 oktober)
  • Verandermanagement module "de sleutel tot mensenkennis": Triogram, het vervolg op de Structogram training (op 30 november, inschrijven is nog mogelijk)
Zodra er meer modules gemaakt zijn, maken we een jaarprogramma waarin de diverse modules meerdere keren worden aangeboden, zodat iedereen er tijdig rekening mee kan houden: we houden je op de hoogte!
 

Privacy en morele dilemma's


16 oktober: PE-module "Privacy & morele dilemma's" met docenten mr. Marion Busscher en mr. Heleen van Balen

Een moreel dilemma is een bijzondere kwestie van kiezen. Het gaat niet om een alledaagse of technische keuze, maar om een keuze tussen conflicterende waarden. Je hebt redenen om A te doen, maar ook redenen om B te doen. Of je nu A, B, C of D kiest, je krijgt altijd te maken met negatieve gevolgen.

Deze module wordt vorm gegeven door middel van een combinatie van theorie, casuïstiek en het "morele privacy dilemmaspel" en is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Klik HIER voor de brochure of lees de informatie op de website: Privacy & morele dilemma's
 

De sleutel tot mensenkennis: Triogram

De PE verandermanagement module "De sleutel tot mensenkennis" vindt plaats op vrijdag 30 november bij Frijlande in Groningen.
Deelname is uitsluitend mogelijk als de training ‘de sleutel tot zelfkennis’ (Structogram) is gevolgd, bijvoorbeeld tijdens de Post HBO privacy management opleiding.
 
Datum:          vrijdag 30 november 2018
Tijd:               9.30 - 16.30 uur
Locatie:         Frijlande, Laan Corpus den Hoorn 300, Groningen
Docenten:     Ans Assies-Kroon (MOC) en mr. Heleen van Balen

Beide docenten zijn geautoriseerd door het Instituut voor Toegepaste Gedragsanalyse (ITGA) en hebben een licentie om deze training te mogen geven.
 In de Structogram training leer je om je eigen persoonlijkheid te begrijpen, het Triogram is een techniek waarmee je de persoonlijkheid van anderen leert analyseren. Het herkennen van zowel de meest dominante, als de zwakste persoonlijkheidskenmerken van de ander leiden tot een eerste stap in de richting van mensenkennis over de ander.

Naast het aanreiken van kennis wordt tijdens de Triogram training gewerkt met groepsopdrachten en individuele opdrachten, opdrachten met filmfragmenten en casuïstiek.

Klik HIER voor de brochure of lees meer informatie over deze PE module op de website: Triogram, de sleutel tot mensenkennis
 

Voorlichting opleidingen Frijlande

Het unieke in alle opleidingen van Frijlande is, dat privacy management, project- en verandermanagement worden samengebracht.

Op dinsdag 20 november van 9.30 tot ca. 11.30 uur organiseren we in Groningen een informatie ochtend voor iedereen die geïnteresseerd is in de Frijlande opleidingsmogelijkheden: 
  • Post HBO privacy management
  • Basismodule privacy management
  • Permanente Educatie (PE) modules
  • Maatwerk-/in-company trainingen
Je kunt je aanmelden door vóór 15 november een mail te sturen naar secretariaat@frijlande.nl. Na aanmelding sturen we je een routebeschrijving.
 
Frijlande verzorgt op verzoek van werkgevers ook informatiebijeenkomsten over (om)scholingsmogelijkheden. We hebben al meerdere georganiseerd voor de Rabobank en op 3 oktober voor UWV medewerkers. 


3 oktober: UWV informatiebijeenkomst in Groningen
 


Springest: Frijlande scoort een 9,5!

Bij Springest, de grootste leverancier vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen in Nederland worden de opleidingen van Frijlande door de deelnemers beoordeeld met het cijfer 9,5 als gemiddelde! 
Lees HIER de ervaringen.
 

Alumni

Degene die geslaagd is voor de door CPION geaccrediteerde opleiding Post HBO privacy management van Frijlande, kan zijn/haar naam in het register op de website van Frijlande laten plaatsen.

Frijlande organiseert activiteiten voor alumni, zowel met de groep waarmee de opleiding is gevolgd, als met andere opleidingsgroepen. Tijdens intervisie bijeenkomsten worden praktijkvraagstukken besproken en blijven de deelnemers dus van elkaar leren.

Op woensdag 9 januari 2019 van 15.00 tot ca. 17.30 uur organiseren we een high tea nieuwjaarsbijeenkomst voor alumni. We presenteren dan het PE programma 2019, een gastspreker gaat vertellen over "privacy & auditing" en daarna is er nog tijd om te netwerken.

Alumni kunnen deze middag al reserveren in hun agenda, maar ontvangen binnenkort ook nog een persoonlijke uitnodiging per e-mail.
 

Lesdata 

De volgende Post HBO registeropleiding privacy management start op 31 januari 2019, deze groep is inmiddels vol, je kunt nog wel op de wachtlijst worden geplaatst. De eerstvolgende opleiding start in september 2019, zodra het rooster klaar is, wordt deze bekend gemaakt.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de 2-daagse Basismodule privacy management op 28 november en 5 december 2018. Deze training is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de AVG en voor degene die nog twijfelt of de Post HBO opleiding bij hem/haar past.
Als na het volgen van de Basismodule besloten wordt deel te nemen aan de Post HBO, dan krijg je € 500 korting op de Post HBO opleiding.

De geaccrediteerde registeropleiding Post HBO privacy management van Frijlande leidt op tot Functionaris Gegevensbescherming (FG)/Data Protection Officer (DPO)/privacy manager.

Om het Post HBO diploma te krijgen moet een praktijkopdracht worden uitgevoerd, bij de eigen werkgever of op een stage/werkervaringsplaats. De opleiding is dan ook zeer geschikt als omscholingstraject.  
 

Samenwerking ZorgpleinNoord

Frijlande heeft een samenwerkingsverband met ZorgpleinNoord, het grootste werkgeversverband in zorg en welzijn in Noord-Nederland met meer dan 250 aangesloten organisaties, samen goed voor ongeveer 55.000 fte.
De aangesloten leden van ZPN krijgen 10% korting op de opleiding en de overige diensten die Frijlande aanbiedt. 

Op 14 november organiseert Frijlande de "Masterclass HRM en AVG" bij ZorgpleinNoord in Haren.  
In deze Masterclass leert de HRM functionaris de aspecten van de AVG kennen die voor de HRM processen van belang zijn. Hoe kun je het beste de vereisten uit wet- en regelgeving toepassen in je werk als HRM functionaris? De Masterclass is helaas al vol, inschrijven op de wachtlijst is nog wel mogelijk.

Deze middag wordt verzorgd door mr. Regina Valk, zij heeft haar Frijlande diploma Post HBO privacy management in februari 2018 behaald. Ze is sindsdien associate partner van Frijlande en ook o.a. werkzaam als Functionaris Gegevensbescherming bij GGZ Friesland. Ze heeft in 2018 al vele maatwerk AVG trainingen voor Frijlande verzorgd, onder meer bij de gemeente Alkmaar.

Op woensdag 12 december van 14.00 tot 16.00 organiseert Frijlande bij ZorgpleinNoord in Haren een "Proeverij" over de opleidingen van Frijlande. De proeverij is exclusief en gratis voor leden van ZorgpleinNoord, inschrijven is nog mogelijk. 
 

Krapte op de arbeidsmarkt

In het artikel "opleiden voor de krapte op de arbeidsmarkt" schrijven Ellen Offers en Petra Oden dat ondernemers zich geregeld afvragen hoe het kan dat het niet lukt om vacatures vervuld te krijgen.
In hun project MKB@Work kwamen Ellen en Petra in contact met ondernemers die zich hier niet bij neerleggen, maar juist kansen benutten voor mensen die op zoek zijn naar werk, zoals directeur Heleen van Balen van Frijlande.
 

Informatie 

Voor meer informatie over de opleidingen, de diensten van Frijlande of over bijvoorbeeld het organiseren van een voorlichtingsbijeenkomst:
telefoon: 05 98 62 65 00, mail: secretariaat@frijlande.nl

 
Facebook
LinkedIn
Twitter
Website
Email

 

Share
Tweet
Forward
Share