Laden Evenementen

 

‘Specialist op het gebied van privacy’ en ‘security specialist’ zijn kansrijke beroepen. Door bewustwording van het belang van het beschermen van persoonsgegevens en andere data wordt de vraag steeds groter, maar het aanbod aan specialisten blijft klein.

Iedereen die geïnteresseerd is in de (om)scholingsmogelijkheden tot Privacy Manager, Data Protection Officer (Functionaris Gegevensbescherming) of Security Specialist is van harte welkom op de (gratis en vrijblijvende) informatiebijeenkomst op dinsdag 30 mei 2023 vanaf 13.30 uur.

Er wordt uitleg gegeven over de opleidingen, over de praktijkopdracht tijdens de opleiding en de mogelijkheden van de opleiding als omscholingstraject.

De informatie bijeenkomst vindt plaats in Groningen, na aanmelding sturen we het adres.

Post-hbo opleidingen Frijlande

De praktijkgerichte Post-hbo opleidingen zijn zo ontwikkeld dat deze zijn toe te passen in alle soorten organisaties. Het unieke in de opleidingen is dat er een combinatie wordt gemaakt met projectmanagement en verandermanagement. Ook zeer geschikt als omscholingstraject, omdat naast de opleiding een praktijkopdracht moet worden uitgevoerd via een werkervaringsplaats/stage.

Na afronding van de opleiding is er voor de organisatie ook daadwerkelijk een privacy of security opdracht afgerond. Voor werkgevers is er financieel ook veel mogelijk als een werkervaringsplek/stage wordt aangeboden en helemaal als degene daarna in dienst wordt genomen.

Omdat communicatieve vaardigheden ook heel belangrijk zijn om de juiste maatregelen efficiënt in de organisatie te kunnen implementeren, wordt ook aandacht besteed aan schrijf-, advies- en presentatievaardigheden.

Er is 1 klassikale lesdag per week.

Privacy Manager en Data Protection Officer

Om organisaties te dwingen persoonsgegevens goed te beveiligen is in 2018 de Europese privacy wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden.

De post-hbo opleidingen van Frijlande zijn geaccrediteerd door de Stichting Post-hbo Nederland/CPION. Dit betekent dat deelnemers die de opleiding succesvol afronden een officieel erkend post-hbo diploma ontvangen en de volgende titels mogen voeren:

  • Post-hbo Privacy Management: Certified Privacy Manager (CPM)
  • Post-hbo Data Protection Officer: Certified Data Protection Officer (CDPO)

Security Manager / Officer / Specialist

Informatiebeveiliging, ook vaak cybersecurity genoemd, gaat niet alleen over toegang toe (privacy) gevoelige gegevens, maar om het beschermen van alle voor een organisatie belangrijke informatie tegen allerlei (be)dreigingen.

In de post-hbo opleiding Post-hbo Information Security Management Professional (ISMP) leer je hoe security en informatiebeveiligingsvraagstukken kunnen worden georganiseerd en uitgevoerd in verschillende soorten organisaties, in elke bedrijfstak. (Het is geen ICT-opleiding.)


Aanmelden

Klik op onderstaande balk voor aanmelding voor de informatiebijeenkomst op 30 mei 2023.

Liever individueel uitleg? Stuur een mail naar secretariaat@frijlande.nl om een afspraak met een van de docenten te plannen.


Meer informatie:

Post-hbo Information Security Management Professional: 15 dagen

Post-hbo Privacy Management: 15 dagen

Post-hbo Data Protection Officer: 19 dagen

Kopstudie post-hbo Data Protection Officer: 6 dagen

Kopstudie post-hbo Data Protection Officer (6 dagen)

28 september @ 09:30 - 9 november @ 16:30

Post-hbo information security management

2 oktober 2023 @ 09:30 - 29 januari 2024 @ 16:30

STARTGARANTIE: Post-hbo Data Protection Officer (19 dagen)

5 oktober 2023 @ 09:30 - 11 april 2024 @ 16:30

STARTGARANTIE: Post-hbo privacy management

5 oktober 2023 @ 09:30 - 1 februari 2024 @ 16:30