De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is sinds 25 mei 2018 van toepassing in de hele Europese Unie. De AVG geldt voor iedereen die persoonsgegevens verwerkt. Bij persoonsgegevens gaat het om informatie die ofwel direct over iemand gaat, ofwel indirect naar deze persoon te herleiden is. Elke organisatie moet voldoen aan de AVG, elk bedrijf, bij de overheid en in de zorg bijvoorbeeld, maar ook elke vereniging.

Sinds 2018 is er daarom een enorme vraag naar privacy- en informatiebeveiligingsspecialisten, zoals Privacy Officers, Functionarissen Gegevensbescherming en (Chief) Information Security Officers, die ervoor zorgen dat de privacy en informatiebeveiligingsaspecten binnen de organisatie goed geborgd worden en structureel onderhouden.

Alle Frijlande privacy en security cursussen en post-hbo opleidingen zijn ontwikkeld op basis van de praktijk en toe te passen in alle soorten organisaties. Elke docent is ook werkzaam in de praktijk.

IAPP heeft aan alle Frijlande opleidingen en trainingen CPE punten (credits) toegekend voor degene die in het bezit is van het certificaat CIPP/E, CIPM en CIPT.

Post-hbo opleidingen

Aan de drie post-hbo opleidingen van Frijlande is het predicaat ‘registeropleiding’ toegekend door de Stichting Post-hbo (SPHBO)/CPION (Lloyd’s register). Dit betekent dat deelnemers die de opleiding succesvol afronden een officieel erkend post-hbo diploma ontvangen.

De post-hbo opleidingen van Frijlande zijn (ook) zeer geschikt als omscholingstraject, omdat tijdens de opleiding een praktijkopdracht moet worden uitgevoerd via een werkervaringsplaats/stage.

Omdat de eigen praktijksituatie centraal staat, is bij afronding van de post-hbo opleiding voor de organisatie meteen een project op het gebied van privacy of security uitgevoerd.

2-daagse privacy en security basistrainingen

Voor iedereen die meer wil weten over de basis van privacy management en de AVG of over thema’s als informatiebeveiliging, cyber security, hacken en security management organiseren we 2-daagse trainingen op basis van open inschrijving. Inclusief (digitaal) lesmateriaal, bewijs van deelname, koffie/thee en lunch.

Ook bedoeld voor degene die nog twijfelt of een post-hbo registeropleiding passend is. Als na de 2-daagse besloten wordt een post-hbo opleiding te gaan volgen, dan geeft Frijlande € 500 korting op de post-hbo opleiding.

Cursussen van 1 of 2 dagdelen

Om kennis te onderhouden en de ontwikkelingen bij te houden op het gebied van privacy en security management organiseert Frijlande trainingen van 1 of 2 dagdelen. Na afronding wordt een bewijs van deelname verstrekt. Degene die in het bezit is van een post-hbo diploma van Frijlande kan er voor kiezen de gevolgde cursus als Permanente Educatie module in het Frijlande diplomaregister te laten opnemen.

In-company maatwerk

Elke training kunnen we ook in-company in uw organisatie organiseren. We maken er dan maatwerk van door na een intakegesprek voorbeelden uit uw organisatie en/of specifieke thema’s toe te voegen aan de training. We maken graag een offerte.

secretariaat@frijlande.nl of 05 98 62 65 00

Enkele van onze opdrachtgevers voor advies en detachering:

Meer weten?

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen hebben, een advies of een vrijblijvende offerte willen? Neem dan nu contact op, we helpen u graag verder.

Integrale aanpak

Voor al onze (advies)opdrachten geldt dat wij werken vanuit een integrale aanpak. Vanuit deze integrale aanpak wordt onze kennis en ervaring op het gebied van privacy- project- en verandermanagement gecombineerd. We leveren niet alleen advies, maar kunnen het advies desgewenst ook omzetten naar concrete resultaten voor uw organisatie. We vernemen graag uw wensen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!