De registeropleiding tot Information Security Management Professional (ISMP) leert hoe informatiebeveiligings-vraagstukken kunnen worden georganiseerd en uitgevoerd. Op 5 september geven vakdocenten Erik Rutkens en Jasper de Vries bij Frijlande in Groningen uitleg over de security management opleidingen.

De post-hbo opleiding ISMP is mede ontwikkeld vanuit het Programma Cyber Security Noord Nederland.  Dit programma is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van provincie Groningen (RSP-middelen) en gemeente Groningen.

Omdat in de functie van ISMP communicatieve vaardigheden heel belangrijk zijn, wordt in de opleiding ook veel aandacht besteed aan veranderkundige inzichten, elementen van projectmatig werken en aan schrijf-, advies- en presentatievaardigheden, om de juiste maatregelen efficiënt in de organisatie te kunnen implementeren.

Informatiebeveiliging gaat niet alleen over het beschermen van persoonsgegevens, maar om het beschermen van alle informatie waarvan is vastgesteld dat deze een belangrijke waarde vertegenwoordigt voor een organisatie.

Aan de opleiding is het predicaat ‘registeropleiding’ toegekend door de Stichting Post-hbo (SPHBO)/CPION (Lloyd’s register). Dit betekent dat deelnemers die de opleiding succesvol afronden een officieel erkend post-hbo diploma ontvangen. 

Ook zeer geschikt als omscholingstraject, omdat de praktijkopdracht moet worden uitgevoerd via een werkervaringsplaats/stage, bij de eigen werkgever of elders. Bij afronding van de opleiding is voor de organisatie een project op het gebied van Information Security Management tot stand gekomen.

De volgende opleiding gaat van start op 3 oktober 2022.


Meer weten? Meld je aan voor de (gratis en vrijblijvende) informatiebijeenkomst op 5 september:


2-daagse Introductie Security Management

Naast de 15-daagse post-hbo opleiding biedt Frijlande een 2-daagse praktijkgerichte training aan. Bedoeld voor:

  • Iedereen die meer wil weten over de basis van informatiebeveiliging, cybersecurity en security management
  • Managers, privacy managers, informatiebeveiligingsfunctionarissen, interne compliance toezichthouders en adviseurs, projectmanagers en andere bij privacy en data security betrokken medewerkers
  • Degene die opgeleid wil worden tot Information Security Management Professional (ISMP), maar nog twijfelt over deelname aan de post-hbo registeropleiding ISMP van Frijlande.

Als na afronding van de 2-daagse training wordt ingeschreven voor de post-hbo registeropleiding ISMP, dan geeft Frijlande € 500 korting op de Post-hbo opleiding.

Op de hoogte gehouden worden over de volgende Introductie Security Management? Stuur een mail naar secretariaat@frijlande.nl


Liever een persoonlijk gesprek? Stuur een mail naar secretariaat@frijlande.nl en we plannen een afspraak in.


Vakdocenten:

Erik Rutkens

Erik Rutkens, deeltijd practor Digitaal Veilige Apparatuur bij Noorderpoort, voorzitter van de Stichting Cyber Security Centrum Noord-Nederland en directeur van Dayzero. Hij is vanuit Dayzero betrokken bij Hackslusive, Everable en TILT. Hij is ook medeoprichter en aandeelhouder van Zerocopter.

Erik doceert o.a. cybersecurity, informatiebeveiliging, wet- en regelgeving, compliance risicomanagement in de opleiding post-hbo ISMP.


Jasper de Vries

Jasper de Vries, specialist op het gebied van strategie van informatievoorziening, procesinrichting en optimalisatie en IT-audits.

Jasper doceert IT Governance, Information Security, risicomanagement en security bewustwording.


Uitgebreide informatie: