Om organisaties te dwingen persoonsgegevens goed te beveiligen is in 2018 de Europese privacy wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden. Door de komst van de AVG is een nieuw kansrijk vakgebied ontstaan met een goed arbeidsmarktperspectief, omdat alle overheidsinstanties, in het onderwijs, in de zorg en overige organisaties die persoonsgegevens vastleggen, onder meer een Functionaris Gegevensbescherming (Data Protection Officer) in dienst moeten hebben of moeten inhuren.

Privacy management: om aan de AVG regelgeving te voldoen moeten technische en organisatorische maatregelen worden genomen, maar is ook de juiste mindset nodig bij zowel management als medewerkers.

De opleiding post-hbo privacy management van Frijlande heeft het predicaat registeropleiding van de Stichting Post-hbo (SPHBO)/CPION (Lloyd’s register), de centrale organisatie voor het toetsen, diplomeren en registreren van post initiële opleidingen. Dit betekent dat deelnemers die de opleiding succesvol afronden een officieel erkend post-hbo diploma ontvangen.

De opleiding van Frijlande is de enige door SPHBO/CPION geaccrediteerde post-hbo opleiding op het gebied van privacy in Nederland.

Frijlande heeft de Post-hbo opleiding zo ontwikkeld dat deze is toe te passen in alle soorten organisaties. Het unieke in de opleiding is dat privacy management wordt gecombineerd met projectmanagement en verandermanagement en de opleiding is gericht op de praktijk.

De opleiding Post-hbo privacy management van Frijlande is zeer geschikt als omscholingstraject, omdat naast de opleiding een praktijkopdracht moet worden uitgevoerd via een werkervaringsplaats/stage.

Informatie bijeenkomst

Iedereen die geïnteresseerd is in de (om)scholingsmogelijkheden tot privacy manager is van harte welkom op de (gratis en vrijblijvende) informatiebijeenkomst.

Astrid Kramer geeft uitleg over de Post-hbo opleiding, deelt haar eigen ervaringen met de opleiding en over haar omscholingstraject. Astrid is vele jaren manager en directeur geweest bij ABN/AMRO, is nu privacy manager bij een gemeente, ook docent Verandermanagement in de Post-hbo opleiding en mede-eigenaar van Frijlande.

De klassikale informatie bijeenkomst vindt plaats bij Frijlande in Groningen, Laan Corpus den Hoorn 300.

Liever individueel uitleg? Maak een afspraak door een mail te sturen naar secretariaat@frijlande.nl of te bellen: 05 98 62 65 00

Nog even tijd nodig om te beslissen of je wilt gaan deelnemen? Neem dan een optie op een cursusplek, dan spreken we een datum af tot wanneer we een plek vrijhouden.


De volgende opleiding gaat van start op 6 oktober 2022.


Klik op de knoppen voor uitgebreide informatie: