PE "Haal meer uit een DPIA"

3 april 2019: training “Haal meer uit een DPIA” door docenten Michel Boot en Jan de Wit.

 

Om kennis te onderhouden en de ontwikkelingen bij te houden op het gebied van privacy management, organiseert Frijlande Permanente Educatie (PE) activiteiten in 1 of 2 dagdelen.

 

Enkele modules/trainingen zijn bedoeld voor alumni/privacy professionals, maar voor de meeste is geen specifieke vooropleiding vereist, maar zijn bedoeld voor iedereen die in het onderwerp is geïnteresseerd.

 

Na afloop ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname.

 

Alle trainingen van Frijlande kunnen ook in-company, als maatwerk worden verzorgd. Er zal dan casuïstiek uit de eigen organisatie worden gebruikt. 

 

PE module "Haal meer uit een DPIA"

Een Data Protection Impact Assessment (DPIA) is op grond van de AVG verplicht als een gegevensverwerking waarschijnlijk een hoog privacy risico oplevert voor de mensen van wie gegevens worden verwerkt.

 

Een DPIA geeft inzicht in de risico’s die de verwerking oplevert voor de betrokkenen én in de maatregelen die de organisatie moet nemen.

 

Bij elke wijziging in de gegevensverwerking, bijv. als de persoonsgegevens voor een ander doel gebruikt gaan worden, is een DPIA verplicht. Het is daarom aan te raden om periodiek een DPIA uit te voeren.

 

De PE module “Haal meer uit een DPIA” is bedoeld voor de privacy professional die meer uit de opzet en uitkomsten van DPIA’s wil halen. Deze training (1 dagdeel) gaat verder dan het geven van uitleg over de werking en uitvoering van een DPIA.

 

Door dieper in te gaan op de bedoeling van de wetgever, wordt de nadruk gelegd op het geven van een praktische werkwijze als onderdeel van ontwerp-, ontwikkel- en projectuitvoeringsprocessen zoals die binnen de organisatie worden gehanteerd.

 

Klik op onderstaande button voor informatie over alle Permanente Educatie modules: