Frijlande start met Permanente Educatie (PE) modules

Om kennis te onderhouden en de ontwikkelingen bij te houden op het gebied van privacy management, organiseert Frijlande Permanente Educatie (PE) activiteiten.
De PE-modules zijn een goede aanvulling op de bij Frijlande gevolgde opleiding, maar ze zijn ook geschikt voor diegene die uitsluitend geïnteresseerd is in het specifieke onderwerp.

 

Permanente Educatie (PE)

Om kennis te onderhouden en de ontwikkelingen bij te houden op het gebied van privacy management, organiseert Frijlande Permanente Educatie (PE) activiteiten.
De PE-modules zijn een goede aanvulling op de bij Frijlande gevolgde opleiding, maar ze zijn ook geschikt voor diegene die uitsluitend geïnteresseerd is in het specifieke onderwerp.

 
16 oktober: privacy & morele dilemma's 

Op dinsdagmiddag 16 oktober van 13.30 tot 17.00 uur vindt de PE-module "Privacy & morele dilemma's" plaats in Groningen. 

Een moreel dilemma is een bijzondere kwestie van kiezen. Het gaat niet om een alledaagse of technische keuze, maar om een keuze tussen conflicterende waarden. Je hebt redenen om A te doen, maar ook redenen om B te doen. En je kunt ze niet tegelijk doen omdat de achterliggende waarden elkaar uitsluiten. Of je nu A, B, C of D kiest, je krijgt altijd te maken met negatieve gevolgen.

Een moreel dilemma is een waardeconflict en een waardeconflict valt niet op te lossen. In het kiezen van de ene waarde boven de andere waarde komt tot uitdrukking welke waarde je werkelijk vooropstelt. Je laat je kennen. Adviezen kunnen soms helpen, maar uiteindelijk is het jouw persoonlijke keuze die demonstreert waar je voor staat.

Ook op het gebied van privacy management spelen morele dilemma’s. Zeker ook omdat we in het privacy recht ook nog te maken hebben met een aantal “open normen”.

In de BROCHURE  "Privacy & Morele dilemma's" en op de WEBSITE meer informatie over de leerdoelen, het programma en over het door Frijlande ontworpen "Morele Dilemmaspel",  dat tijdens deze middag gebruikt gaat worden. 

Meteen inschrijven? Inschrijfformulier PE "privacy & morele dilemma's" 

Het door Frijlande ontwikkelde "Morele Dilemmaspel" 

Binnenkort worden ook andere PE-modules ingepland, de onderwerpen en data worden bekend gemaakt in de nieuwsbrief en op social media.
 
 
Informatiebijeenkomst

Frijlande organiseert informatiebijeenkomsten voor iedereen die geïnteresseerd is in een carrière als privacy manager. 
De volgende is gepland op woensdag 26 september 2018 van 16.00 tot 18.00 uur bij Frijlande in Groningen, Laan Corpus den Hoorn 300. Aanmelden kan door een e-mail sturen naar secretariaat@frijlande.nl . 

Het is ook mogelijk om een informatiebijeenkomst te organiseren voor uitsluitend de eigen organisatie. 
Stuur voor meer informatie een mail naar 
secretariaat@frijlande.nl .
 


Post HBO privacy management


13 september 2018: start Post HBO privacy management in Groningen

De geaccrediteerde registeropleiding Post HBO privacy management van Frijlande leidt op tot Functionaris Gegevensbescherming (FG) / Data Protection Officer (DPO) / Privacy Manager.

Het unieke aan deze opleiding is, dat geleerd wordt privacyrecht (AVG) vorm te geven en te implementeren in een organisatie, met behulp van project- en verandermanagement.
 

Aan het eind van de opleiding moet een afstudeerpaper worden geschreven over een opdracht die in de praktijk is uitgevoerd. Omdat de deelnemer naast de opleiding via een werkervaringsplaats/stage in het werkveld aan de slag gaat, is de opleiding ook een uitgelezen kans voor boventallige medewerkers.
De praktijkopdracht kan overigens ook bij de eigen werkgever worden uitgevoerd. Na afloop van de opleiding wordt er een schriftelijk examen gemaakt en volgt er een mondeling assessment. 

Voor de opleiding is een HBO werk- en denkniveau vereist.

Als alle drie onderdelen (paper, schriftelijk examen en mondeling assessment) succesvol zijn afgerond, ontvangt de deelnemer het diploma van het CPION (onderdeel van Lloyd's register) en wordt hij/zij opgenomen in het Abituriëntenregister en, indien gewenst, wordt zijn/haar naam ook op de website van Frijlande geplaatst: Frijlande register


De volgende Post HBO groep start op 31 januari 2019 en daar kan nog voor worden ingeschreven: inschrijfformulier
Er kan ook een optie worden genomen op een plaats in deze groep: we spreken dan af tot welke datum er tijd nodig is om te beslissen of wel of niet wordt deelgenomen.

Klik HIER voor meer informatie over de opleiding of download de brochure 
 

 
Basismodule privacy management
 
Verantwoordelijk voor de uitvoering van de AVG in jouw organisatie? Of twijfel je nog of de Post HBO opleiding bij je past? 
In de tweedaagse opleiding "Basismodule" brengt Frijlande privacy management samen met project- en verandermanagement en staat het vijfstappenmodel van Frijlande centraal:
 
1. Kennisoverdracht van privacy recht 
2. De gegevensverwerking in de eigen organisatie 
3. Waar is jouw organisatie met betrekking tot privacy management? 
4. Wat moet nog worden georganiseerd om compliant te zijn? 
5. Vanuit welke rol ga je acteren?
 
De volgende Basismodule is gepland op: 
woensdag 28 november en 5 december 2018

De lestijden zijn van 9.30 tot 16.30 uur en de opleiding vindt plaats bij Frijlande, Laan Corpus den Hoorn 300 in Groningen. 

Als na afronding van de Basismodule besloten word deel te nemen aan de Post HBO opleiding, dan wordt een korting van € 500,00 gegeven op de Post HBO opleiding.

Klik HIER voor meer informatie over de Basismodule of download de brochure
 

 

Springest: Frijlande scoort een 9,5!

Bij Springest, de grootste leverancier vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen in Nederland worden de opleidingen van Frijlande door de deelnemers beoordeeld met het cijfer 9,5 als gemiddelde! Lees HIER de ervaringen.
 
 

In-company en maatwerktrainingen AVG


Naast de Basismodule, Post HBO opleiding en de PE-modules, verzorgt Frijlande ook in-company trainingen op maat en naar wens van de aanvrager. We maken graag een offerte.
 
 

Informatie

Voor meer informatie over de opleidingen en/of de diensten van Frijlande of over bijvoorbeeld (het organiseren van) een voorlichtingsbijeenkomst over privacy management, kun je bellen naar: 05 98 62 65 00 of een mail sturen naar secretariaat@frijlande.nl
 

Via onderstaande linkjes kan Frijlande op social media worden gevolgd en/of deze nieuwsbrief worden gedeeld:

Facebook
LinkedIn
Twitter
Website
Email
Share
Tweet
Forward
Share
 
 
 
Frijlande - instituut voor privacy management
Laan Corpus den Hoorn 300
9728 JT Groningen
secretariaat@frijlande.nl
05 98 62 65 00
Postadres: Borgerspark 63, 9642 LL Veendam

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format

Frijlande gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om u de Frijlande nieuwsbrief te sturen. Door het vakje hier onder aan te vinken geeft u toestemming om de nieuwsbrief naar uw e-mailadres te laten sturen:

We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek de Frijlande website voor meer informatie over onze privacy praktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.