Nieuwsbrief: AP controleert + Frijlande gaat verhuizen!

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft 91 ziekenhuizen en 33 zorg-verzekeraars gecontroleerd op verplichtingen uit de privacy wetgeving om een functionaris gegevensbescherming (FG) aan te stellen. Uit deze controle bleek dat twee ziekenhuizen nog geen FG hebben aangemeld bij de AP.

Zij moeten alsnog binnen vier weken een FG aanwijzen. Daarnaast heeft de AP gecontroleerd of ziekenhuizen en zorgverzekeraars de contactgegevens van hun FG hebben gepubliceerd op hun website. Dit liet bij bijna 25% nog te wensen over. 

 

AP controleert op verplichte FG

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft 91 ziekenhuizen en 33 zorg-verzekeraars gecontroleerd op verplichtingen uit de privacy wetgeving om een functionaris gegevensbescherming (FG) aan te stellen. Uit deze controle bleek dat twee ziekenhuizen nog geen FG hebben aangemeld bij de AP.

Zij moeten alsnog binnen vier weken een FG aanwijzen. Daarnaast heeft de AP gecontroleerd of ziekenhuizen en zorgverzekeraars de contactgegevens van hun FG hebben gepubliceerd op hun website. Dit liet bij bijna 25% nog te wensen over. 

Lees HIER het volledige artikel.Frijlande gaat verhuizen!

Deze week verhuist Frijlande naar een kantoor met een grotere lesruimte, waar we ook beschikken over gratis parkeergelegenheid. Het nieuwe adres is:
 

Frijlande - instituut voor privacy management
opleidings- en congrescentrum “Meerwold”
Laan Corpus den Hoorn 300
9728 JT Groningen

 Basismodule privacy management


De volgende Basismodule is gepland op:
donderdag 30 augustus en 6 september 2018
Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.
 
Verantwoordelijk voor de invoering en/of uitvoering van de AVG in jouw organisatie? In de tweedaagse opleiding "Basismodule" brengt Frijlande privacy management samen met project- en verandermanagement en staat het vijfstappenmodel van Frijlande centraal:

1. Kennisoverdracht van privacy recht
2. De gegevensverwerking in de eigen organisatie
3. Waar staat jouw organisatie met betrekking tot privacy management?
4. Wat moet nog georganiseerd worden om compliant te zijn?
5. Vanuit welke rol ga je acteren?
 
De lestijden zijn van 9.30 tot 16.30 uur en de opleiding vindt plaats op de nieuwe locatie: Laan Corpus den Hoorn 300 in Groningen. 

Klik HIER voor meer informatie over de opleiding of download de brochure

 Post HBO privacy management

 
De registeropleiding Post HBO privacy management van Frijlande is geaccrediteerd door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION), onderdeel van Lloyd's register en leidt op tot FG/DPO/privacy manager.

Om het diploma te krijgen moet een afstudeerpaper worden geschreven over een opdracht die in de praktijk is uitgevoerd. Omdat de deelnemer naast de opleiding via een werkervaringsplaats/stage in het werkveld aan de slag gaat, is de opleiding ook een uitgelezen kans voor (boventallige) medewerkers.
Ook wordt er een schriftelijk examen gemaakt en volgt er een mondeling assessment.

Als alle 3 onderdelen (paper, schriftelijk examen en mondeling assessment) succesvol zijn afgerond, krijgt de deelnemer het diploma van het CPION en wordt hij/zij opgenomen in het Abituriëntenregister en, indien gewenst, wordt zijn/haar naam op de website van Frijlande geplaatst: Frijlande register

Op 13 september gaat een nieuwe Post HBO groep van start, er is geen plek meer in deze groep. Net als de afgestudeerde groepen, is ook deze groep zeer gemêleerd en bestaat onder meer uit een bankdirecteur, een privacy officer, een loopbaanprofessional en een servicemanager.
De een wil zich laten omscholen, de ander wil juist een verdieping in privacy-, project- en verandermanagement in verband met de eigen functie.  

De volgende groep start op 31 januari 2019 en daar kan nog voor worden ingeschreven: inschrijfformulier

Klik HIER voor meer informatie over de opleiding of download de brochure.
 Springest: Frijlande scoort een 9,5!

Bij Springest, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen in Nederland worden de opleidingen van Frijlande door de deelnemers beoordeeld met het cijfer 9,5 als gemiddelde! Lees HIER de ervaringen.
 
 

In-company en maatwerktrainingen AVG

Naast de Basismodule en Post HBO opleiding, verzorgt Frijlande ook in-company trainingen op maat naar wens van de aanvrager. We maken graag een offerte.
 
 
Informatiebijeenkomsten
Op verzoek organiseert Frijlande informatiebijeenkomsten voor iedereen die geïnteresseerd is in een carrière als privacy manager.

De volgende informatiebijeenkomst is gepland op woensdag 26 september 2018 van 16.00 tot 18.00 uur bij Frijlande in Groningen.
 

 

Informatie

Voor meer informatie over de opleidingen privacy management, over de diensten van Frijlande of over bijvoorbeeld (het organiseren van) een voorlichtingsbijeenkomst over privacy management, kun je bellen naar:
05 98 62 65 00 of een mail te sturen naar secretariaat@frijlande.nl

 

Facebook
LinkedIn
Twitter
Website
Email
Share
Tweet
Forward
Share
 
 
 
Frijlande - instituut voor privacy management
Laan Corpus den Hoorn 300
9728 JT Groningen
secretariaat@frijlande.nl
05 98 62 65 00
Postadres: Borgerspark 63, 9642 LL Veendam

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format

Frijlande gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om u de Frijlande nieuwsbrief te sturen. Door het vakje hier onder aan te vinken geeft u toestemming om de nieuwsbrief naar uw e-mailadres te laten sturen:

We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek de Frijlande website voor meer informatie over onze privacy praktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.