Nieuwsbrief Frijlande (blijven) ontvangen?

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing.

Frijlande hecht waarde aan uw privacy en daarom vragen we u vóór 25 mei 2018 te bevestigen dat u de nieuwsbrief van Frijlande wilt blijven ontvangen, door op de volgende link te klikken, uw e-mailadres en naam in te vullen en op "Abonneren op lijst" te klikken.

BEVESTIGING  INSCHRIJVING  NIEUWSBRIEF          


Vervolgens ontvangt u een e-mail met het verzoek op "Ja, meld me aan voor deze lijst" te klikken en dan bent u op de juiste manier ingeschreven. 

Als u zich NIET inschrijft via bovenstaande link, zult u na deze nieuwsbrief GÉÉN nieuwsbrieven van Frijlande meer ontvangen.


Frijlande - instituut voor privacy management
Op 4 mei 2016 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)  gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Unie.
De AVG is 20 dagen na deze publicatie al in werking getreden, maar is pas na 2 jaar van toepassing, dus vanaf 25 mei 2018. Dit betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.
 
De AVG stelt onder meer dat alle overheidsinstanties, onderwijs, zorg etc. en bedrijven die met persoonsgegevens werken, aan de AVG zullen moeten voldoen onder andere door een Functionaris Gegevensbescherming (FG) in dienst te hebben of in te huren.

Tegelijkertijd wordt van bedrijven en organisaties geëist dat ze hun organisatieprocessen op de nieuwe eisen met betrekking tot gegevensbescherming en privacy management moeten (her)inrichten.

FRIJLANDE is een toonaangevend kennisinstituut op het gebied van privacy management, dat door het verzorgen van opleidingen en het geven van advies op maat, actuele kennis en vaardigheden verspreidt in een groot, groeiend en relevant netwerk.

Bij Frijlande kan ook tijdelijk of parttime een Functionaris Gegevens-bescherming (FG) / Data Protection Officer (DPO) worden ingehuurd.
Bedrijven en organisaties kunnen ook een stage opdracht aanbieden voor de deelnemers aan de Post HBO opleiding privacy management.


Opleidingen

Frijlande heeft haar opleidingenaanbod zo ontwikkeld dat deze is toe te passen op en in verschillende soorten organisaties. De opleidingen onderscheiden zich van andere opleidingen door privacy management, projectmanagement en verandermanagement met elkaar te combineren


Privacy wijzer

Het in april 2018 verschenen boek Privacy wijzer wordt als basis gebruikt voor de opleidingen Post HBO privacy management en Basismodule privacy management. Auteur Jan de Wit is mede-eigenaar van Frijlande, is van origine jurist maar sinds jaren werkzaam als projectleider en heeft in die rol informationele privacy en informatiebeveiligingsprojecten uitgevoerd, onder meer voor de overheid. 

Op basis van zijn ervaring en zijn modus operandi is het procesmodel tot stand gekomen. 
 

Post HBO privacy management

De registeropleiding Post HBO privacy management leidt op tot Functionaris Gegevensbescherming / geregistreerd privacy manager en is geaccrediteerd door CPION, de organisatie voor het toetsen, diplomeren en registreren van postinitiële opleidingen en onderdeel van Lloyd's register.

De opleiding is zeer geschikt als omscholingstraject en dus een uitgelezen kans voor boventallige medewerkers. Naast de opleiding gaat de deelnemer via een werkervaringsplaats/stage in het werkveld aan de slag en vrijwel alle afgestudeerden hebben binnen een paar maanden na afronding van de studie een passende baan gevonden. Lees HIER de ervaringen van afgestudeerden.

Er is voor de Post HBO opleiding een HBO-werk en denkniveau vereist naast competenties als analytisch vermogen, organisatiesensitiviteit, resultaatgericht, risicobeheersing, communiceren etc.
De volgende Post HBO opleiding start op 13 september 2018.

Klik HIER voor de brochure van de Post HBO opleiding.

 

Basismodule privacy management

De tweedaagse opleiding Basismodule privacy management is bedoeld voor professionals die in hun eigen organisatie verantwoordelijk zijn of worden voor de invoering en/of uitvoering van de AVG.

De volgende Basismodule is gepland op woensdag 4 en 11 juli 2018.

Klik HIER voor de brochure van de Basismodule.

 

Maatwerk in-company opleidingen

Naast de Post HBO registeropleiding en de Basismodule biedt Frijlande ook in-company maatwerkopleidingen aan op het gebied van privacy management en de AVG.


Meer informatie
Voor meer informatie over de opleidingen of diensten van Frijlande of over bijvoorbeeld (het organiseren van) een voorlichtingsbijeenkomst over privacy management, kunt u contact opnemen met officemanager Gretha de Wit door te bellen naar: 05 98 62 65 00 of te mailen naar secretariaat@frijlande.nl
 
Facebook
LinkedIn
Twitter
Website
Email
Share
Tweet
Forward
Share
 
 
 
Frijlande - instituut voor privacy management
Leonard Springerlaan 23a
9727 KB Groningen
secretariaat@frijlande.nl
05 98 62 65 00
Postadres: Borgerspark 63, 9642 LL Veendam

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format

Frijlande gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om u de Frijlande nieuwsbrief te sturen. Door het vakje hier onder aan te vinken geeft u toestemming om de nieuwsbrief naar uw e-mailadres te laten sturen:

We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek de Frijlande website voor meer informatie over onze privacy praktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.