Nieuwsbrief: FG opnieuw aanmelden bij AP!

Let op: FG opnieuw aanmelden bij Autoriteit Persoonsgegevens!

Let op: FG opnieuw aanmelden bij AP!

Organisaties moeten hun Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) met een nieuw webformulier aanmelden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Organisaties die hun FG al eerder hebben aangemeld, moeten dat opnieuw doen. FG-aanmeldingen die niet via het online aanmeldingsformulier zijn gedaan, komen na 25 mei 2018 te vervallen.

De AVG stelt andere eisen aan het aanstellen en het aanmelden van een FG dan de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De AP heeft op grond van de AVG aanvullende informatie nodig over de FG. Bijvoorbeeld of er sprake is van een verplichte of van een vrijwillige FG.

Om die complete informatie te krijgen, moeten FG’s aangemeld worden met het aanmeldformulier FG bij AP

 

11 april 2018: drukbezocht Kenniscafé Privacy, georganiseerd door samenwerkingspartners Bureau Voor Noordelijke Gemeenten (BVNG) en Frijlande, onder leiding van dagvoorzitter Gert Klooster.

Auteur Jan de Wit, mede-eigenaar en docent van Frijlande, reikte het eerste exemplaar van het door hem geschreven boek "Privacy wijzer" uit aan Herma Hemmen, manager BVNG Advies. 

Heleen van Balen en Jan de Wit gaven uitleg over de opleidingen van Frijlande en Alphons Muurlink en Jelmar de Vries deelden hun ervaringen als Functionaris Gegevensbescherming van de gemeente Groningen (Alphons) en Jelmar van de vier gemeenten Assen, Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo.
 

Opleidingen

Verantwoordelijk voor de invoering en/of uitvoering van de AVG in jouw organisatie?

In de tweedaagse "Basismodule" brengt Frijlande privacy management samen met project- en verandermanagement en staat het vijfstappenmodel van Frijlande centraal:

1. Kennisoverdracht van privacy recht
2. De gegevensverwerking in de eigen organisatie
3. Waar staat jouw organisatie met betrekking tot privacy management?
4. Wat moet nog georganiseerd worden om compliant te zijn?
5. Vanuit welke rol ga je acteren?

De volgende opleiding Basismodule privacy management is gepland op woensdag 30 mei en 6 juni 2018 in Groningen.

Frijlande is als opleider ook ingeschreven bij “Springest”, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen in Nederland. De Basismodule wordt door de deelnemers beoordeeld met het cijfer 10 als gemiddelde! Lees hier de ervaringen: Ervaringen Basismodule 
 De Post HBO registeropleiding privacy management start op 13 september 2018. De registeropleiding Post HBO privacy management leidt op tot Functionaris Gegevensbescherming (FG)/DPO/privacy manager. Door de stage/werkervaringsplaats die bij de opleiding hoort, is de opleiding ook zeker geschikt als omscholingstraject naar een kansrijk beroep.   

Lees HIER de ervaringen van afgestudeerden. Bijna 100% van de studenten die op zoek was naar een andere baan, heeft binnen een paar maanden na afronding van de opleiding (vaak al tijdens de opleiding), een functie op het gebied van privacy management gevonden.

Bij inschrijving voor de Post HBO opleiding in september 2018 kan er ook voor gekozen worden om vóór de zomervakantie (op 30 mei en 6 juni) ook nog de Basismodule te volgen, zodat nu al beschikt wordt over de basiskennis van de nieuwe privacy wet. Degene die de Basismodule volgt, krijgt € 500,00 korting op de Post HBO opleiding en kan vrijstelling krijgen van de eerste 2 dagen van de Post HBO opleiding.
 

In-company trainingen

Frijlande verzorgt ook één- of meerdaagse in-company maatwerktrainingen op het gebied van de Algemene Verordening Gegegevensbescherming (AVG) / privacy management voor bedrijven en organisaties. Er worden dan tijdens de training voorbeelden uit de praktijk van de organisatie gebruikt en ook kunnen er, als dat gewenst is, specifieke thema’s behandeld worden. 
 

Samenwerking ZorgpleinNoord

Op 9 april heeft Regina Valk namens Frijlande een presentatie "privacy management" verzorgd voor P&O'ers van welzijnsinstellingen bij Tinten Welzijnsgroep in Gieten, georganiseerd door ZorgpleinNoord.

Regina is geregistreerd privacy manager en FG bij GGZ Friesland en heeft de Frijlande registeropleiding Post HBO privacy management in februari 2018 succesvol afgerond.  

Frijlande heeft een samenwerkingsverband met ZorgpleinNoord, het grootste werkgeversverband in zorg en welzijn in Noord-Nederland met meer dan 250 aangesloten organisaties.

Leden van ZorgpleinNoord krijgen 10% korting op de opleidingen die Frijlande aanbiedt. Klik HIER voor meer informatie.  
 

Lees HIER het interview van Noordz ondernemersplatform met Jan de Wit over zijn boek "Privacy wijzer", dat in april is verschenen bij uitgeverij Sdu.

Jan de Wit is mede-eigenaar van Frijlande, van origine jurist maar sinds jaren werkzaam als projectleider en heeft in die rol informationele privacy en informatiebeveiligingsprojecten uitgevoerd, onder meer voor de overheid. Op basis van zijn ervaring en zijn modus operandi is het procesmodel tot stand gekomen.

De Privacy wijzer behoort tot het lesmateriaal van de opleiding Post HBO privacy management en de Basismodule privacy management. Bij het boek horen ook praktische overzichtskaarten.

De Privacy wijzer is bij elke boekverkoper te koop. Klik HIER om de Privacy wijzer bij uitgever Sdu te bestellen.

  
                   

 

Informatiebijeenkomst 13 juni

Na de succesvolle bijeenkomst in december, organiseert Frijlande op verzoek van Wibo Roosjen, manager arbeidsmobiliteit van de Rabobank, op woensdagmiddag 13 juni 2018 een informatie-bijeenkomst in Groningen voor Rabobank medewerkers die geïnteresseerd zijn in een carrière als privacy manager.
 
Informatie Frijlande
Voor meer informatie over de opleidingen of diensten van Frijlande of over bijvoorbeeld (het organiseren van) een voorlichtingsbijeenkomst over privacy management, kunt u contact opnemen met officemanager Gretha de Wit door te bellen naar: 05 98 62 65 00 of te mailen naar secretariaat@frijlande.nl
 
Facebook
LinkedIn
Twitter
Website
Email
Share
Tweet
Forward

 

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format

Frijlande gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om u de Frijlande nieuwsbrief te sturen. Door het vakje hier onder aan te vinken geeft u toestemming om de nieuwsbrief naar uw e-mailadres te laten sturen:

We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek de Frijlande website voor meer informatie over onze privacy praktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.